Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Αγωνιστικό προσκλητήριο για να αποτραπεί νέα περικοπή των συντάξεων – ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΕΗ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

???????????????????????????????Η ανάγκη συσπείρωσης των μελών του Σωματείου Συνταξιούχων ΔΕΗ Εορδαίας στο σωματείο τους και αγωνιστικής ετοιμότητας, για να αποτραπεί μια νέα απόπειρα περικοπής των συντάξεων, τονίστηκε στη γενική συνέλευση του σωματείου που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας.


«Δυστυχώς, συνεχίζεται η πολιτική της απελθούσας κυβέρνησης που ρούφηξε το αίμα των εργαζομένων και των
συνταξιούχων», ανέφερε ο πρόεδρος του σωματείου, Κωνσταντίνος Ανδρεάδης. Καθώς, εξέφρασε τον φόβο ότι «η νέα κυβέρνηση θα είναι συνεχιστές της προηγούμενης και υπάρχει πολύ μεγάλος κίνδυνος να κληθούν να πληρώσουν πάλι τα ελλείμματα οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι». Είναι ορατός, πρόσθεσε, ο κίνδυνος νέας περικοπής των συντάξεων και περεταίρω περικοπής του εφάπαξ, γι’ αυτό οι συνταξιούχοι δεν θα πρέπει να είναι θεατές των εξελίξεων αλλά να κινητοποιηθούν για να υπερασπίσουν τα δικαιώματά τους.
???????????????????????????????
Παρουσιάζοντας τον απολογισμό δράσης του σωματείου στη χρονιά που πέρασε, ο κ. Ανδρεάδης, αναφέρθηκε στις δικαστικές διεκδικήσεις που δρομολόγησε το σωματείο μαζί με την ομοσπονδία ΠΟΣ-ΔΕΗ, επισημαίνοντας μάλιστα ότι είναι «η δύναμη που παρακινεί την ομοσπονδία είναι το δικό μας σωματείο, είναι ο πρωτεργάτης της ομοσπονδίας.» Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την πώληση μετοχών του ΑΔΜΗΕ, στην παρέμβαση στον Άρειο Πάγο για το ζήτημα του “παγίου πόρου” του ασφαλιστικού της ΔΕΗ που συζητήθηκε στις 25/11/2014 και αναμένεται η έκδοση απόφασης, στη διεκδίκηση της διαφοράς εφάπαξ βοηθήματος που περικόπηκε από τους μνημονιακούς νόμους καθώς πρόκειται για χρήματα που έχουν παρακρατηθεί χρόνια ολόκληρα από τη μισθοδοσία τους, στη διεκδίκηση ενσωμάτωσης του “παγίου πόρου” στην περιουσία της ΔΕΗ, στην πιλοτική δίκη για τη διεκδίκηση ακύρωσης και συνεπώς επιστροφής των κρατήσεων 1% από τις συντάξεις, στις νέες περικοπές στις επικουρικές συντάξεις σύμφωνα με τις αναλογιστικές μελέτες.
Ο κ. Ανδρεάδης ανέφερε πως παρά την μνημονιακή λαίλαπα «καταφέραμε να κρατήσουμε το ασφαλιστικό μας, το ΠΕΚΑ», αλλά και να διασφαλιστούν οι θέσεις του προσωπικού που είναι αποσπασμένοι από τη ΔΕΗ. Τόνισε δε πως το σωματείο στηρίζει οικονομικά το ΠΕΚΑ για να μπορεί να ανταπεξέλθει σε τρέχουσες ανάγκες και αγορά αναλώσιμων υλικών, «για να μπορεί να λειτουργεί το ΠΕΚΑ. Εκεί μάς κατάντησαν, να πληρώνουμε εμείς, για να έχουν οι συνταξιούχοι που πλήρωναν τόσα χρόνια, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.» Σημείωσε επίσης ότι συνεχίζεται η πίεση του σωματείου για την πρόσληψη ιατρικών ειδικοτήτων που λείπουν στο πολυιατρείο Πτολεμαΐδας.
Στις επόμενες δράσεις που έχει προγραμματίσει η διοίκηση του σωματείου αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας του σωματείου, Θεόδωρος Ασαλουμίδης, λέγοντας ότι έχει ήδη κλειστεί συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας, καθώς και με τον Υπουργό Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον Γεν. Γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργο Ρωμανιά, με αίτημα την πρόσληψη γιατρών στο ΠΕΚΑ Πτολεμαΐδας.
Την μικρή συμμετοχή στη γενική συνέλευση στηλίτευσαν ο αντιπρόεδρος του σωματείου, Φώτης Κριτσάνης, ο ταμίας του σωματείου Αλκιβιάδης Ιωαννίδης, αλλά και μέλη του σωματείου, ενώ ο αντιπρόεδρος απηύθυνε κι εκείνος κάλεσμα αγώνα προς τους συνταξιούχους, λέγοντας πως «θα συνεχίσουν να μειώνουν τις συντάξεις γιατί βλέπουν ότι δεν ξεσηκώνονται οι συνταξιούχοι.»
Εκφράστηκε επίσης αγωνία για το μέλλον της περιοχής μετά το κλείσιμο του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, καθώς όπως ειπώθηκε «η πόλη μας ερημώνει», αλλά και για το επικείμενο κλείσιμο μονάδων του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου και τον περιορισμό του αριθμού των προσλήψεων στη ΔΕΗ που αναλογούν στο Νομό Κοζάνης, αφού θα μετακινηθεί το προσωπικό του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας και θα καλύψει υπάρχουσες ανάγκες σε σταθμούς και ορυχεία της ΔΕΗ. Εκφράστηκε επίσης η ρητή διαφωνία με την μείωση των τιμής μονάδας αποζημίωσης της απαλλοτρίωσης της Μαυροπηγής.
Τα μέλη του σωματείου ενέκριναν τέλος ομόφωνα τόσο τον διοικητικό απολογισμό του Δ.Σ. όσο και τον οικονομικό απολογισμό του 2014, καθώς και τον οικονομικό ισολογισμό για το έτος 2015.

Από το  http://e-ptolemeos.gr/agonistiko-prosklitirio-gia-na-apotrapi-nea-perikopi-ton-sintaxeon-somatio-sintaxiouchon-dei-eordeas/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου