Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Αποφασισμένος να χτυπήσει τους μπαταχτσήδες της ΔΕΗ ο Δήμος Χανίων

Αποτέλεσμα εικόνας για μπαταχτσήδες της ΔΕΗ 
Αποφασισμένη μέσα από διασταυρώσεις στοιχείων να βάλει τέλος στα «φέσια» δημοτών, επιχειρήσεων και φορέων που διαφεύγουν επί χρόνια των ανταποδοτικών τελών που πρέπει να αποδίδουν δηλώνοντας ακόμα και μηδενικά τετραγωνικά, είναι η Δημοτική Αρχή Χανίων. Παράλληλα, ο δήμαρχος Τάσσος Βάμβουκας άφησε αιχμές κατά της ΔΕΗ επισημαίνοντας πως παρά τα λάθη στα στοιχεία που έχει εντοπίσει ο Δήμος, η Επιχείρηση δεν προχωράει σε διορθώσεις στους λογαριασμούς.
Τα παραπάνω επεσήμανε ο κ. Βάμβουκας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη, ενόψει της συζήτησης του προϋπολογισμού του Δήμου για το 2016 στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων.
Όπως αναφέρουν τα Χανιώτικα Νέα, ο κ. Βάμβουκας επεσήμανε ότι Δήμος έχει ως πρωταρχικό στόχο τη βελτίωση της εισπραξιμότητας των εσόδων του Δήμου και πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο αυτό οι Υπηρεσίες του Δήμου «ελέγχουν αναδρομικά την ορθή καταβολή τελών κάθε είδους διασφαλίζοντας έσοδα που σε άλλες εποχές δεν πραγματοποιούνταν».
«Ειδικότερα στον τομέα των ανταποδοτικών τελών εργαζόμαστε για να διασταυρώσουμε τα πραγματικά τετραγωνικά με αυτά που έχουν δηλωθεί στη ΔΕΗ από επιχειρήσεις και κατοικίες», σημείωσε και συμπλήρωσε: «Φανταστείτε ότι έχουμε εντοπίσει ήδη πλήθος περιπτώσεων από επιχειρήσεις και κατοικίες που δήλωναν μηδενικά τετραγωνικά ωσάν να μην υπήρχαν».
Ο κ. Βάμβουκας ανέφερε ακόμα ότι μέσα από την αντιστοίχηση των μετρητών ΔΕΚΟ «έχουν εντοπιστεί λογαριασμοί που επιβαρύνουν τον Δήμο χωρίς να αποτελούν υποχρέωσή του» και ήδη ο Δήμος προχώρησε στη διακοπή τους και όλες τις επιβεβλημένες ενέργειες.
«Αρκεί να αναφέρω ότι βρέθηκε ακίνητο σε άλλο Δήμο του Νομού, του οποίου ο Δήμος πλήρωνε τη ΔΕΗ!», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Βάμβουκας και τόνισε μεταξύ άλλων: «Νομίζω πως από όλα αυτά προκύπτει η επιλογή μας να συγκρουστούμε με μεγάλα και μικρά συμφέροντα και να χαλάσουμε δουλειές στημένες στην πλάτη των δημοτών. Αυτό το μήνυμα νομίζω ότι αξίζει να γίνει σαφές: στόχος μας είναι να είμαστε χρήσιμοι και αρεστοί. Όποιος δεν αποδίδει τα νόμιμα δημοτικά τέλη, επιβαρύνει τους συμπολίτες του και τελικά στερεί τον εαυτό του από υπηρεσίες που θα μπορούσε να του προσφέρει ο Δήμος. Δεν ονομάζονται τυχαία ανταποδοτικά», επεσήμανε ο κ. Βάμβουκας.
Πάντως αίσθηση προσκάλεσαν και οι αιχμές που άφησε ο δήμαρχος Χανίων κατά της ΔΕΗ: «Πρέπει να σας πω ότι έχουμε προχωρήσει και σε διαμαρτυρία προς της ΔΕΗ γιατί παρατηρήσαμε το εξής φαινόμενο. Να στέλνουμε εμείς διορθωμένα τετραγωνικά σε περιπτώσεις που αυτά εμφανίζονται μηδενικά, για κάποιο διάστημα να περνάνε αυτά τα τετραγωνικά στους λογαριασμούς και μετά σε επανέλεγχο που κάνουμε να παρατηρούμε ότι έχουν ξαναμηδενιστεί με δικαιολογίες οι οποίες δεν ευσταθούν. Αυτό είναι πολύ σοβαρό ζήτημα, από ό,τι έχουμε πληροφορηθεί το έχουν παρατηρήσει κι άλλοι Δήμοι και μάλιστα η ΔΕΗ εξαιτίας αυτών των παρατηρήσεων έχει αποκεντρώσει τη διαδικασία και θα είναι τα τοπικά γραφεία της ΔΕΗ αρμόδια για να κάνουν ελέγχους. Προφανώς κάτι δεν πάει καλά με τη ΔΕΗ. Αυτή είναι η πρώτη μας εντύπωση δεν μπορούμε σε αυτή τη φάση να πούμε περισσότερα πράγματα».

Από http://energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου