Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Ραχήλ Μακρή: "H κυβέρνηση ξεπούλησε τον ΑΔΜΗΕ καθ’ υπόδειξη ξένων και εγχώριων συμφερόντων αλλότριων του ελληνικού λαού"

Τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας βγήκαν στο σφυρί από την κυβέρνηση Σαμαρά, παρά τις αντίθετες δηλώσεις και δεσμεύσεις που είχε αναλάβει στην αντιμνημονιακή περίοδο των εξαγγελιών στο Ζάππειο. Η συγκυβέρνηση Σαμαρά νομοθετούσε άνευ ντροπής και ουδεμίας συνέχειας εξαγγελιών και ρυθμίσεων. Η πραξικοπηματική νομοθέτηση, όφειλε να έχει σταματήσει στις 25 Ιανουαρίου 2015, όπως και η ασυνέχεια λόγων και έργων. Δυστυχώς η πολιτική Σαμάρα – Βενιζέλου συνεχίζεται και το ξεπούλημα υλοποιείται από την συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, συνοδευόμενο από ψεύδη σε μια ακόμη προσπάθεια εξαπάτησης της ελληνικής κοινωνίας. Οι πολίτες αυτής της χώρας οφείλουν να γνωρίζουν, ότι η μετατροπή ενός δημόσιου σε ιδιωτικό μόνο οικείο μονοπώλιο, εξυπηρετεί μόνο τον αγοραστή του που θα κερδίζει εις βάρος των..
καταναλωτών.
Το γεγονός αυτό αποδεικνύεται από το ότι:
Ο ΑΔΜΗΕ έχει δημιουργηθεί και λειτουργεί δυνάμει του Ν. 4001/2011 και της Οδηγίας 2009/72/ΕΚ και βάση αυτών διασφαλίζεται η αυτονομία της εταιρείας στη λήψη αποφάσεων για ζητήματα λειτουργίας, συντήρησης και ανάπτυξης του ΕΣΜΗΕ, όπως επίσης και η πλήρη ανεξαρτησία Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει δεχθεί την ενσωμάτωση της ανωτέρω οδηγίας όπως αυτή υλοποιήθηκε στην Ελλάδα και σε άλλα Κράτη Μέλη.
Η πραγματική αξία του ΑΔΜΗΕ υπολογίζεται σε 8 δις ευρώ, με ετήσιο κύκλο εργασιών της τάξης των 350 εκατομμυρίων ευρώ και εγγυημένο κέρδος που εισπράττεται χωρίς το παραμικρό ρίσκο.
Η πώληση υποδομής αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ αντί τιμήματος μερικών εκατομμυρίων ευρώ, καθώς και η επιχειρηματολογία υπουργών για την εύρεση ισοδύναμων μέτρων διασφάλισης του ανταγωνισμού την στιγμή που είναι ήδη διασφαλισμένος, με λύση που έχουν αποδεχθεί οι θεσμοί, αποτελούν τραγελαφικές επιλογές που δεν κατέχουν οποιαδήποτε αξία συζήτησης.
Ο μόνος λόγος επιμονής πώλησης του ΑΔΜΗΕ από τους δανειστές για την ουσιαστική μετατροπή ενός δημόσιου αγαθού σε ιδιωτικό μονοπώλιο, που θα επιβαρύνει τους καταναλωτές με το επιχειρηματικό κέρδος και θα στερήσει το δημόσιο ταμείο από σίγουρα έσοδα, είναι η πιθανή αποπληρωμή των γραμματίων όσων χρηματοδότησαν και ενίσχυσαν την εκστρατεία του φόβου για το grexit.
               Ραχήλ   Μακρή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου