Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

ΠΑΣΟΚ: Έντονη ανησυχία για την τύχη του ΑΔΜΗΕ – Σοβαρά ερωτήματα για τη στάση της κυβέρνησης

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΑΣΟΚ 
Όλα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες σχετικά με την τύχη του ΑΔΜΗΕ προκαλούν έντονη ανησυχία για τις πραγματικές επιδιώξεις της κυβέρνησης, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Τομές Ενέργειας του ΠΑΣΟΚ.
Όπως τονίζεται:
Μέχρι σήμερα έχουν διαρρεύσει στη δημοσιότητα 4
διαφορετικά σενάρια της κυβέρνησης, Α, B, C, D.
Ο αρμόδιος υπουργός ανακοίνωσε ότι η συμφωνία έκλεισε, αλλά εμφανίζεται ανέτοιμος να καταθέσει στη Βουλή τις σχετικές με τη συμφωνία διατάξεις.
Με τις δημόσιες δηλώσεις του εμφανίζεται να ικανοποιεί εμμονές και ιδεοληψίες αλλά αδυνατεί να απαντήσει στα πολύ σοβαρά ερωτήματα που εγείρονται:
-για τον κίνδυνο πλήρους απορρύθμισης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας,
-για την πλήρη αποδυνάμωση και οικονομική απαξίωση της μεγαλύτερης δημόσιας επιχείρησης της χώρας, ΔΕΗ.
-για τις απαραίτητες επενδύσεις στα δίκτυα μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας και ειδικά τις διασυνδέσεις των νησιών που είναι βέβαιο ότι δεν μπορούν να υλοποιηθούν με τα σενάρια της κυβέρνησης,
-για τους εργαζόμενους που δικαιολογημένα ανησυχούν για το μέλλον τους με τους πειραματισμούς χωρίς τέλος,
-πάνω απ’ όλα, όμως, για τους πολίτες-καταναλωτές και τις επιχειρήσεις που θα κληθούν να καλύψουν το βαρύ κόστος των ζημιογόνων επιλογών της κυβέρνησης.
Είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση αρνείται να παραδεχτεί την τεράστια βλάβη που προκάλεσε στο δημόσιο συμφέρον και τα βάρη που φόρτωσε στους πολίτες με τους εγκληματικούς της χειρισμούς στις τράπεζες και εμφανίζεται έτοιμη να διαπράξει τα ανάλογα και στην ηλεκτρική ενέργεια.
Τους προειδοποιούμε ότι δεν πρόκειται να δεχτούμε τετελεσμένα που βλάπτουν βάναυσα το δημόσιο συμφέρον και φορτώνουν στους πολίτες και την πραγματική οικονομία νέα ασήκωτα βάρη.
Η ενέργεια είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να αντιμετωπίζεται με εμμονές, ιδεοληψίες και επικοινωνιακά τεχνάσματα.
Η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα τοποθετηθεί στο ζήτημα των δικτύων της ηλεκτρικής ενέργειας μόλις δοθεί στη δημοσιότητα το Ν/Σ-συμφωνία της κυβέρνησης με πρόταση σύγχρονη, σοβαρή και ολοκληρωμένη, με μόνο γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου