Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

ΔΕΗ: Επιδιώκουμε συνεργασίες, αλλά η πώληση παραγωγικών μονάδων είναι εκτός σχεδιασμού

Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΕΗ 
Τη δική της απάντηση δίνει η διοίκηση της ΔΕΗ αναφορικά με δημοσιεύματα του Τύπου, σύμφωνα με τα οποία ανώτατα στελέχη των ΕΛΠΕ παρουσίασαν τη στρατηγική επιλογή της εταιρείας για εμπλοκή της στον τομέα ηλεκτρικής ενέργειας.
Ειδικότερα, η Δημόσια Επιχείρηση αναφέρει ότι: «Αντιμετωπίζουμε θετικά επιχειρηματικές πρωτοβουλίες από εταιρείες της αξιοπιστίας και δυναμικής των ΕΛΠΕ, ως παράγοντας τόνωσης της αγοράς και κυρίως ενίσχυσης του υγιούς ανταγωνισμού. Ειδικότερα στην αγορά προμήθειας Η.Ε. (λιανική αγορά) είναι αναγκαία, όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένα και μάλιστα με αφορμή την είσοδο των ΕΛΤΑ, η δραστηριοποίηση εταιρειών που αφενός θα επενδύσουν και αφετέρου θα απευθύνονται σε όλους τους καταναλωτές, αναλαμβάνοντας το εύλογο ρίσκο χωρίς να επιδιώκουν το γρήγορο, εύκολο και μεγάλο κέρδος σε βάρος τελικά των καταναλωτών.
Τέλος, τονίζουμε για μια ακόμη φορά ότι η ΔΕΗ επιδιώκει τις επιχειρηματικές συνεργασίες και εργάζεται γι’ αυτές με ισχυρές εταιρείες όπως τα ΕΛΠΕ, αλλά η πώληση μονάδων παραγωγής στον οποιονδήποτε, είναι εκτός του σχεδιασμού μας. Όποιος θέλει, αντί να επιδιώκει να πάρει από τα έτοιμα, ας κάνει τις αναγκαίες επενδύσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου