Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

ΑΔΜΗΕ και ληξιπρόθεσμα πιέζουν τη ΔΕΗ

Αποτέλεσμα εικόνας για ληξιπροθεσμα 
Απώλειες που ξεπερνούν το 9% σημειώνει η μετοχή της ΔΕΗ σήμερα, συνεχίζοντας για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση την έντονα πτωτική της πορεία, με τις ρευστοποιήσεις να έχουν ενταθεί από τότε που η κυβέρνηση αποφάσισε να απορροφήσει τον ΑΔΜΗΕ από την περιουσία της ΔΕΗ, με την τελευταία να χάνει ένα σημαντικό asset της. 
Όπως αναφέρει ο Ηλίας Ζαχαράκης της Fast Finance, δεν
είναι βέβαιο τι αποφέρει μεγαλύτερο κέρδος στην ίδια την χώρα. Μία πώληση του 49% του ΑΔΜΗΕ από την ίδια την ΔΕΗ, μιας και θα έχει και έσοδα και αξία μέσα της οπότε θα μπορέσει να πουλήσει το 17% του ΤΑΙΠΕΔ σε πολύ καλύτερη τιμή ή η κίνηση που έγινε σήμερα και που το πιο πιθανό είναι να έχει δικαστική διαμάχη αύριο με αμφίβολο αποτέλεσμα για το Ελληνικό δημόσιο;
Πάντως, διαφωτιστικό είναι το νέο ρεπορτάζ του Capital.gr για το θέμα του ΑΔΜΗΕ και τις επιπτώσεις των κυβερνητικών χειρισμών για τη ΔΕΗ, καταγράφοντας τις "γκρίζες πτυχές" των διαπραγματεύσεων με την τρόικα για τον ΑΔΜΗΕ. 
Η κεφαλαιοποίηση της ΔΕΗ έχει υποχωρήσει στα 842 εκατ. ευρώ, με τη μετοχή να βρίσκεται στα επίπεδα του περασμένου Αυγούστου και με το outlook της αβέβαιο. Άλλωστε, όπως σημείωνε την Παρασκευή η Goldman Sachs, τα μεγέθη της ΔΕΗ αναμένεται να πληγούν από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. 
Παρ' όλα αυτά, η Goldman Sachs αναβάθμισε την τιμή στόχο και τη σύσταση της ΔΕΗ, στα 4,7 ευρώ και σε neutral, από sell προηγουμένως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου