Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Σ.Π.Μ.Τ.Ε. ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΔΜΗΕ: Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ.


Αποτέλεσμα εικόνας για Σ.Π.Μ.Τ.Ε. 
Αυτές τις ημέρες ζούμε άλλη μια   "διαπραγμάτευση"  της Κυβέρνησης με τους  "θεσμούς", για το μέλλον  μιας σημαντικότατης Εταιρείας  του ομίλου ΔΕΗ δηλαδή τον  ΑΔΜΗΕ.
Αναρωτιόμαστε όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση συμπαραστεκόταν στον αγώνα μας, πρωτοστατούντος του σημερινού Πρωθυπουργού της χώρας, για την μη πώληση  του ΑΔΜΗΕ σύμφωνα με το σχέδιο της τότε Κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ,  εννοούσε ότι θα
βρει  "ισοδύναμους" τρόπους για να επιτευχθεί το ίδιο αποτέλεσμα;
Όλα τα προτεινόμενα σχέδια καταλήγουν στον ίδιο αποτέλεσμα, υπό την έγκριση των  "θεσμών" δηλαδή:
Τον  ουσιαστικό έλεγχο του δικτύου μεταφοράς ενέργειας από τους ιδιώτες.
Η σημερινή επικοινωνιακή  "επιτυχία",  ότι η πιθανότητα της διατήρησης του 51% των μετοχών από το Δημόσιο αποτελεί συνεπή θέση της κυβέρνησης, δεν μπορεί να μας ξεγελάσει, ούτε ο πιθανός κοινός ορισμός της Διοίκησης της νέας εταιρείας από το Κράτος και τον Στρατηγικό Επενδυτή μας εφησυχάζει, το αντίθετο μάλιστα επιβεβαιώνει τους φόβους μας.
Ξεχάστηκαν, τόσο εύκολα και γρήγορα, τα ακλόνητα επιχειρήματα για την πλήρη συμβατότητα του υπάρχοντος μοντέλου και πιστοποιημένου πλέον ΑΔΜΗΕ σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες. 
Ξεχάστηκαν τα επιχειρήματα,  ότι σε ένα στρατηγικό τομέα του τόπου αποκλειστικά τον λόγο πρέπει να τον έχει το Κράτος και όχι μισιακά με τον ιδιώτη, που έχει αποκλειστικό στόχο το κέρδος με επίπτωση τόσο την συντήρηση όσο και την επέκτασή του δικτύου.
Η πιθανή πρόσκαιρη επικοινωνιακή επιτυχία της Κυβέρνησης, είναι σίγουρο ότι θα έχει σύντομα και δεύτερο "επεισόδιο".
Λόγω μελλοντικής δηλούμενης αδυναμίας της κρατικής συνεισφοράς σε επενδύσεις, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την  αύξηση του ποσοστού του ιδιώτη και  έτσι θα προσαρμοστεί  πλήρως στο σχέδιο της προηγούμενης κυβέρνησης.
Αλλά τώρα όμως θα είμαστε  εθνικά υπερήφανοι που το καταφέραμε μετά από αιματηρές διαπραγματεύσεις;
Και με την ΔΕΗ τι θα γίνει;
Θα στερηθεί παράνομα, άδικα, του σημαντικότατου κομματιού της
και θα έχει έτσι άμεση επίπτωση στην βιωσιμότητα της.
Θα στερηθεί μεγάλο κομμάτι σημαντικών παγίων της.
Έναντι αυτού του σχεδίου, με μαθηματική ακρίβεια, λόγω της αδυναμίας του Δημοσίου για την στοιχειώδη επιχειρηματικά αποτίμηση του ΑΔΜΗΕ και για την  εξαγορά των μετοχών,
(σύμφωνα με την πρόσφατη δήλωση του Προέδρου και Δ/ντος Συμβούλου της ΔΕΗ  για την οικονομική επίπτωση στον Όμιλο από την πώληση του ΑΔΜΗΕ),
η ΔΕΗ θα αποζημιωθεί  σε βάθος χρόνου και έναντι μελλοντικών οφειλών της προς το Κράτος.
Έτσι με την  χαμηλή αποτίμηση που θα προκύψει,  θα μπορεί και ο ιδιώτης με αυτή την οικονομική βάση να αποκτήσει τον ΑΔΜΗΕ έναντι πινακίου φακής.
Η ενσωματωμένη  περιουσία των εργαζομένων σε όλες τις εταιρείες του Ομίλου ΔΕΗ που αναγνωρίστηκε και πρόσφατα με τον νόμο 4001/2011,  τι θα γίνει ;
Εμείς που πρωτοστατήσαμε για την ανάδειξη και την ανατροπή του προηγούμενου νόμου πώλησης του ΑΔΜΗΕ δεν θα μείνουμε απαθείς.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΕΝΟΠ 
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΑΙΣΧΡΟ ΠΛΕΟΝ ΣΧΕΔΙΟ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΔΜΗΕ
ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ.
            ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου