Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Απώλειες άνω των 250 εκατ. απο τα μερίδια αγοράς το 2016

 

Σε περισσότερα από 250 εκατ. ευρώ υπολογίζει η ΔΕΗ τις απώλειες που θα έχει το 2016 από τη μείωση του μεριδίου της στην αγορά λιανικής.

Σε περισσότερα από 250 εκατ. ευρώ υπολογίζει η ΔΕΗ τις απώλειες που θα έχει το 2016 από τη μείωση του μεριδίου της στην αγορά λιανικής, όπως δήλωσε ο ίδιος ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Μανώλης Παναγιωτάκης, στην
ομιλία του στο συνέδριο της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ
Το 2015 η εταιρία έχασε 108 εκατ. ευρώ λόγω της απώλειας μεριδίου στη λιανική αγορά.

«Πρέπει να το πάρουμε απόφαση » είπε. Στις προθέσεις του είναι πιο επιθετική εμπορική πολιτική, με μείωση των τιμολογίων που θα ανακοινωθεί μετά τη συμφωνία με τους δανειστές και κατά πάσα πιθανότητα θα ισχύσει το δεύτερο εξάμηνο του χρόνου, αφού πρώτα αξιολογηθούν τα αποτελέσματα της τελευταίας ρύθμισης για την είσπραξη των κόκκινων λογαριασμών, που τέθηκε σε ισχύ την 1η Απριλίου.
Τα αποτελέσματα πάντως από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής του μέτρου ήταν πολύ ενθαρρυντικά, όπως είπε ο κ. Παναγιωτάκης, προσθέτοντας ότι το 2016 θα είναι η χρονιά που θα μειωθούν τα τιμολόγια των οικιακών πελατών, μετά τη πρόσφατη μείωση κατά 10% των επαγγελματικών τιμολογίων.
Στα σχέδια της ΔΕΗ για απόκτηση εσόδων από νέες πηγές είναι οι επενδύσεις και η εμπορική επέκταση στις γειτονικές χώρες, από την Αλβανία και την Τουρκία ως την Αίγυπτο, καθώς και η έντονη δραστηριοποίηση στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, Σχειδάζει να επενδύσει στην κατασκευή υδροηλεκτρικών στην Αλβανία, να αναλάβει τη συντήρηση σταθμών και την εκπόνηση μελετών στην Τουρκία, το Ιράν και την Αίγυπτο, ενώ εξετάζει τη συμμετοχή της στον διαγωνισμό του ΑΔΜΗΕ γιατ το καλώδιο σύνδεσης Κρήτης- Πελοποννήσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου