Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Επιχείρηση καρατόμησης επιτελικών στελεχών της ΔΕΗ στη Ρόδο Έντονη αντίδραση από τον Σύλλογο Διπλωματούχων Μηχανικών της ΔΕΗ

Επιχείρηση καρατόμησης επιτελικών στελεχών της ΔΕΗ στη Ρόδο 
«Βραχυκυκλώματα» σε επιτελικές θέσεις της τοπικής ΔΕΗ, αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες, να προκύψουν μέσα στις επόμενες μέρες, καθώς η διοίκηση της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε ετοιμάζεται να υποβαθμίσει τοπικά ανώτερα στελέχη της Ρόδου, χρεώνοντας στους ίδιους, λάθη και παραλήψεις για τα δύο διαδοχικά μπλακ – άουτ που καταγράφτηκαν στο νησί μας.
Η αντίδραση του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών της
ΔΕΗ, ήταν άμεση και όπως όλα δείχνουν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξουν αλυσιδωτές αντιδράσεις.
Οι διπλωματούχοι μηχανικοί, μιλούν ανοιχτά για αντικατάσταση έμπειρου στελέχους (προϊσταμένου) του Κέντρου Κατανομής Φορτίου της ΔΕΗ Ρόδου, με την πλήρωση της θέσης αυτής με υπομηχανικό της τάξης Τ3. Το γεγονός αυτό ακόμα και ως φημολογία, ο σύλλογος των διπλωματούχων μηχανικών, το χαρακτηρίζει ως αντιδεοντολογικό και επικίνδυνο για την εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης.
Με το έγγραφό του ο πρόεδρος του συλλόγου κος Γρηγόρης Μπαρμπαγιάννης και ο γενικός γραμματέας κ. Πολ. Συγγελάκης,  ζητούν την άμεση ανάκληση τυχόν ειλημμένων αποφάσεων και την άμεση ενίσχυση της υπηρεσίας με προσωπικό κατάλληλο και εξειδικευμένο.
Σε άλλη  περίπτωση όπως επισημαίνουν, ο τομέας Ρόδου οδηγείται στην απαξίωση και τη λειτουργική διάλυση με ανεξέλεγκτες συνέπειες για την Επιχείρηση της ΔΕΗ και την τοπική κοινωνία του νησιού.
Δεν υπάρχει ανησυχία  λένε οι επιτελείς της ΔΕΗ
Η «Ροδιακή» επικοινώνησε πάντως με το γραφείο ανώτατου στελέχους της ΔΕΗ αναφορικά με το ζήτημα αυτό και τα όσα τους καταλογίζουν οι μηχανικοί του ομίλου της ΔΕΗ μέσα από την επιστολή που απέστειλαν στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΔΔΗΕ καθηγητή κ. Νίκο Χατζηαργυρίου και η απάντηση που δόθηκε από το αρμόδιο τμήμα ήταν η εξής:
«Κανείς δεν χρειάζεται να ανησυχεί. Κάνουμε ότι είναι καλύτερο τεχνικά και διοικητικά, έτσι ώστε να υπάρχει εύρυθμη λειτουργία. Το σύστημα είναι διασφαλισμένο. Στο πλαίσιο αυτό κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες.»
Τι αναφέρουν στην επιστολή τους οι διπλωματούχοι μηχανικοί
«Κύριε Πρόεδρε και Δ/ντά Σύμβουλε ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.,
Με την παρούσα επιστολή επανερχόμαστε, σε συνέχεια της συνημμένης σχετικής επιστολής μας, δυστυχώς και αυτή τη φορά καταγγελτικά και επισημαίνουμε τα εξής:
1. Η επικείμενη απομάκρυνση του έμπειρου προϊσταμένου του Κέντρου Κατανομής Φορτίου (ΚΚΦ) Ρόδου με τοποθέτησή του στην περιοχή Ρόδου, η παράλληλη μετακίνηση του πρώην διευθυντή περιοχής Ρόδου ως ειδικού στελέχους, στο ΚΚΦ Ρόδου και η ανάθεση καθηκόντων προϊσταμένου του ΚΚΦ Ρόδου σε συνάδελφο Τ3 που θα προΐσταται δύο Τ1 (του πρώην διευθυντή περιοχής Ρόδου και ενός ακόμη Τ1) και του λοιπού προσωπικού είναι και μόνο στη φημολογία της απαράδεκτη, αντιδεοντολογική και άκρως επικίνδυνη για την εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης.
2. Στα πρόσφατα black-out της νήσου Ρόδου το έμπειρο προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ, διαχειρίστηκε με άψογο επαγγελματισμό την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης του νησιού άμεσα και αποτελεσματικά.
Αντί να δοθεί εύφημη μνεία στον προϊστάμενο και το προσωπικό φημολογείται ότι επιλέγεται, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, εντελώς αντίθετη οδός με στοχοποιημένη κατεύθυνση την απαξίωση των Διπλωματούχων Μηχανικών, και την αύξηση των πιθανοτήτων κινδύνου νέων και σοβαρότερων ατυχημάτων.
3. Είναι γνωστό ότι έγινε με απόλυτη επιτυχία η λειτουργική μετάβαση του δικτύου της νήσου στα 150 KV και η εγκατεστημένη ισχύς σταθμών παραγωγής σήμερα ξεπερνά τα 250 MVA χωρίς να συνυπολογισθεί και ο νέος ΑΗΣ της Νότιας Ρόδου του οποίου η κατασκευή βρίσκεται σε εξέλιξη στα πλαίσια αναβάθμισης του ΣΗΕ Ρόδου.
Παρόλα αυτά παραμένουν άλυτες σχεδιαστικές ατέλειες του ΣΗΕ Ρόδου που προκαλούν δυσλειτουργίες και ανωμαλίες. Αντί αυτές να λυθούν στη βάση του προβλήματος, οδηγείστε στη λήψη αποφάσεων με την εύκολη αποπομπή έμπειρων και ιδιαίτερα εξειδικευμένων στελεχών. Σύμφωνα με τους Κανόνες και τους Νόμους της Πολιτείας, υπεύθυνος προϊστάμενος ανάλογης μονάδας ΚΚΦ δεν μπορεί να είναι παρά μόνο Τ1Α με φυσική παρουσία και με τις κατάλληλες άδειες άσκησης επαγγέλματος.
4. Είναι γνωστό ότι το αυτόνομο μη διασυνδεδεμένο σύστημα Η.Ε. της Ρόδου είναι το δεύτερο σε μέγεθος μετά το σύστημα της Κρήτης και με πολλές κρίσιμες ιδιαιτερότητες.
Αντί όμως να αναβαθμιστεί ο νευραλγικός Υποτομέας ΚΚΦ Ρόδου σε Τομέα ΒΟΚ όπως όφειλε να έχει γίνει εδώ και χρόνια και να στελεχωθεί καταρχήν με κατάλληλο προσωπικό Τ1, οδηγείται στην απαξίωση και τη λειτουργική διάλυση με ανεξέλεγκτες συνέπειες για την επιχείρηση και την τοπική κοινωνία της νήσου.
Σύμφωνα με τα παραπάνω σας καλούμε να παρέμβετε για την ανάκληση τυχόν ειλημμένων αποφάσεων και να επανεξετάσετε τις προτάσεις του συλλόγου μας με γνώμονα την αξιοπιστία της επιχείρησης, την εύρυθμη λειτουργία της, την σε βάθος αξιοποίηση του έμπειρου και εξειδικευμένου στελεχιακού δυναμικού της και τη διατήρηση του ονόματός της στους καταναλωτές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου