Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Aντιδρά το ΠΟΤΑΜΙ στην επανεκλογή Φωτόπουλου



Εντονες αντιδράσεις προκαλεί φωτογραφική διάταξη της κυβέρνησης υπερ του γνωστού συνδικαλιστή της ΔΕΗ, Νίκου Φωτόπουλου. Με την νέα ρύθμιση επιτρέπεται ο κ. Φωτόπουλος να έχει και δεύτερη θητεία ως εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ, καθώς θα μπορεί να επανεκλεγεί στο αξίωμα. 
Ειδικότερα, στην εισηγητική έκθεση αναφέρεται ότι η παλαιότερη ρύθμιση εισήγαγε έναν μεροληπτικό περιορισμό
στην ελεύθερη, εκ μέρους των εργαζομένων, εκλογή των αντιπροσώπων τους, που δεν είναι σύμφωνη με την αρχή της αναλογικότητας, η οποία πρέπει να διέπει τέτοιους περιορισμούς: ο περιορισμός της εκλογιμότητας..
των εκπροσώπων εργαζομένων σε μια και μόνο θητεία». Η τροπολογία συγκέντρωσε τα πυρά των βουλευτών της αντιπολίτευσης, με τον βουλευτή του Ποταμιού, Γιώργου Αμυρά να λέει χαρακτηριστικά: «Ξέραμε το αρνάκι Νέας Ζηλανδίας, τώρα έχουμε τις τροπολογίες Νέας Ζηλανδίας». 
 Από την πλευρά του ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης ισχυρίστηκε ότι οι «εργαζόμενοι θα αποφασίσουν ποιους θέλουν» και μάλιστα επιτέθηκε στις προηγούμενες κυβερνήσεις. «Μάλλον η προηγούμενη κυβέρνηση ρύθμιση τους φωτογράφιζε που έβαζε μια θητεία. Δεν έχετε βάλει σε άλλον φορέα μόνο μια θητεία. Για μας είναι θέμα δημοκρατίας και ισονομίας», κατέληξε ο υπουργός.

 http://www.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου