Τρίτη 26 Απριλίου 2016

ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΔΕΗ - ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ "ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΗ"

Αποτέλεσμα εικόνας για γραναζια 
Συνάδελφοι, 
το ψηφοδέλτιο «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΗ» δεν είναι αποτέλεσμα μίας συγκυριακής ευκαιριακής και καιροσκοπικής πολιτικής, είναι μία συνέχεια δοκιμασμένη, απότοκος συζητήσεων και προβληματισμών και κυρίως επιταγή μιας αδήριτης αναγκαιότητας για τη μέγιστη δυνατή ενότητα των εργαζομένων, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε από κοινού με καλύτερους όρους τα τεράστια προβλήματα του Ομίλου ΔΕΗ.
Το ψηφοδέλτιο «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΗ» σέβεται την αυτονομία της κάθε παράταξης και των μεμονωμένων στελεχών που το συγκροτούν, καθώς επίσης και το δικαίωμα των επιμέρους απόψεων ή προσεγγίσεων, αφού είναι
αποτέλεσμα κοινών θέσεων για τα τεκταινόμενα στη ΔΕΗ.
Στο ψηφοδέλτιο «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΗ» αναδεικνύουμε τα μεγάλα προβλήματα και τις σημαντικές προτεραιότητες που έχουν οι εργαζόμενοι και η Επιχείρηση πάνω από κομματικές επιταγές, στενό παραταξιακό συμφέρον και προσωπικές στρατηγικές.
Τα Στελέχη που συγκροτούν το ψηφοδέλτιο «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΗ» ήμασταν πάντα παρόντες, μπροστάρηδες στους αγώνες που έδωσε η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για να διαφυλάξουμε δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων, τα συμφέροντα της Επιχείρησης και των Ελλήνων καταναλωτών.
Συναδέλφισσες Συνάδελφοι
Οι εκλογές αυτές γίνονται στην πιο κρίσιμη περίοδο τόσο για τον Όμιλο ΔΕΗ Α.Ε., την κοινωνία γενικότερα αλλά και το Συνδικαλιστικό Κίνημα.
Ο Ελληνικός λαός έμεινε άναυδος και εμβρόντητος, παρακολουθώντας τη μετατροπή του μεγάλου ΟΧΙ του δημοψηφίσματος σε ένα εκκωφαντικό ΝΑΙ και τη νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ να υπογράφει το τρίτο επαχθέστερο μνημόνιο που επεκτείνει την κηδεμονία του «κουαρτέτο» στη χώρα μας.
Η χώρα εδώ και 6 χρόνια καταρρέει πολιτικά – κοινωνικά – οικονομικά. Οι πολίτες βλέπουν τη ζωή τους και τη ζωή των οικογενειών τους να καταστρέφεται, αφού καταπατούν ξεδιάντροπα την αξιοπρέπειά τους, ενώ η πατρίδα μας χάνει κάθε μέρα την Εθνική της Κυριαρχία και οδεύει ολοταχώς προς μια κοινωνία φτώχειας, δυστυχίας και ερήμωσης.
Το ασφαλιστικό μας σύστημα όχι απλά ξεθεμελιώνεται αλλά ξεριζώνεται λυσσαλέα και αδυσώπητα.
Η επικείμενη ασφαλιστική «μεταρρύθμιση» θα χορηγεί αντί σύνταξης προνοιακό επίδομα και αυτό μετά θάνατον.
Μπρος στα μάτια μας ξεδιπλώνεται η πιο άγρια επίθεση του Διεθνούς Κερδοσκοπικού Κεφαλαίου, το οποίο αφέθηκε ελεύθερο να δρα ανενόχλητο, καταχρεώνοντας Λαούς και Κυβερνήσεις. Τώρα απαιτεί όχι μόνο λιτότητες και περιοριστικές πολιτικές, αλλά την πλήρη πολιτική και οικονομική υποδούλωση των λαών, ώστε ανενόχλητο να συνεχίσει την παγκόσμια κυρίαρχη κηδεμονία του και ως πρώτο παράδειγμα από πολλούς θεωρείται η χώρα μας.
Κεντρικός μοχλός της πολιτικής τους για τη «διάσωση» της χώρας από τη χρεοκοπία είναι οι τεράστιες μειώσεις μισθών και συντάξεων, η επιβολή φόρων παντού, ακόμα και στον αέρα που αναπνέουμε, χωρίς ούτε στο ελάχιστο να αγγίζουν τη φοροδιαφυγή, την εισφοροδιαφυγή και την διαφθορά. Επέβαλαν δε με νόμο την υποθήκευση ολόκληρης της χώρας (υπόγειος και επίγειος πλούτος) εν ονόματι του χρέους χωρίς ντροπή, χωρίς φραγμούς.
Η απαίτηση και ο εκβιασμός των δανειστών για τη διάσπαση στην ουσία του Μεγαλύτερου Βιομηχανικού Ομίλου της χώρας προκειμένου να επέλθει η συγκεκριμένη συμφωνία, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους.
Από καμία Κοινοτική Οδηγία δεν προκύπτει ότι ο ΑΔΜΗΕ πρέπει ν’ αλλάξει ιδιοκτησιακό καθεστώς. Το μοντέλο ΙΤΟ είναι απολύτως συμβατό με την Οδηγία, αποτελεί τη βιωσιμότερη λύση για τον Όμιλο ΔΕΗ και δηλώνουμε σύμφωνα και με την τελευταία απόφαση του 37ου Συνεδρίου της ΓΕΝΟΠ, ότι θα αγωνιστούμε να ακυρώσουμε στην πράξη με κάθε μέσο την προσπάθεια των δανειστών για τη διάλυση του Ομίλου ΔΕΗ, προστατεύοντας ταυτόχρονα τους εργαζόμενους αλλά και την περιουσία μας που είναι ενσωματωμένη μέσα στην περιουσία της εκποιούμενης Επιχείρησης.
Επειδή το παιχνίδι στην αγορά Η/Ε είναι στημένο σε βάρος του Ομίλου της ΔΕΗ και παίζεται με σημαδεμένη τράπουλα, το Συνδικαλιστικό κίνημα διαμορφώνοντας ένα σοβαρό Στρατηγικό Προγραμματικό Σχέδιο έχει καθήκον και υποχρέωση να το γυρίσει και να το ανατρέψει.
Κυβέρνηση και οικονομικά συμφέροντα μιλάνε για απελευθερωμένη και ανταγωνιστική αγορά Η/Ε, αλλά δεν θέλουν τη ΔΕΗ στα πόδια τους γιατί είναι εμπόδιο στα σχέδιά τους. Θέλουν τη ΔΕΗ τεμαχισμένη και ακρωτηριασμένη, μικρή και ανίσχυρη να τη λεηλατήσουν. Πάνω στα χαλάσματα του Ομίλου ΔΕΗ θέλουν να χτίσουν το ΚΑΡΤΕΛ Ενέργειας.
Εμπόδιο στα σχέδια τους το Συνδικαλιστικό κίνημα, το οποίο σήμερα όσο ποτέ άλλοτε πρέπει και επιβάλλεται να αναζητήσει συμμάχους στους φορείς της κοινωνίας, μέσα στην κοινωνία για μια συλλογική αντιμετώπιση των πολιτικών επιλογών, γιατί η ΔΕΗ Α.Ε. δεν είναι μόνο υπόθεση των εργαζομένων σ’ αυτήν, αλλά ολόκληρης της κοινωνίας.
Το ψηφοδέλτιό μας με ψηλά τη σημαία της αξιοπρέπειας, των αξιών, αρχών και ιδανικών του συνδικαλιστικού κινήματος, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, μαχητικό και ασυμβίβαστο θα είναι ΣΤΑΘΕΡΑ και ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΑ στην πρώτη γραμμή της μάχης για την υπεράσπιση των συμφερόντων του Ομίλου, των Εργαζομένων και των Καταναλωτών.
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι
Αν πράγματι πιστεύετε ότι από την ψήφο σας κρίνεται η επιλογή των εκπροσώπων και όχι μόνο, ψηφίστε εκείνους που διαθέτουν τις περισσότερες εγγυήσεις, με γνώση- τεκμηρίωση και αποφασιστικότητα για το καλό της Επιχείρησης και των Εργαζομένων.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣ Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΡΕΛΙΑΣ Ταμίας ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΤΣΟΔΗΜΑΣ Υπεύθυνος Τύπου ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΡΣΑΜΗΣ Ε.Ε Νομικών Θεμάτων ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΛΟΥΚΑΣ Γ’ Αν. Γραμματέας ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ Ε.Ε. ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ & Γ.Γραμματέας ΕΤΕ/ΔΕΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΙΑΝΟΣ Μέλος Δ.Σ. ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ Μέλος Δ.Σ. ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ Μέλος Δ.Σ. ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΟΥΝΤΡΙΧΑΣ Μέλος Δ.Σ. ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
ΘΩΜΑΣ ΜΙΧΑΛΑΤΟΣ Μέλος Δ.Σ. ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΑΝΑΣ Μέλος Δ.Σ. ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
 
ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΑΡΑΣ Μέλος Δ.Σ. ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
ΜΟΣΧΟΣ ΜΟΣΧΟΥ Πρόεδρος Σωμ. «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ»
ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Πρόεδρος Σ.Π.Μ.T.Ε/ΔΕΗ
 
ΠΟΛΥΑΝΘΗΣ ΣΥΓΓΕΛΑΚΗΣ Γ.Γραμματέας ΣΔΜ/ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου