Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Εκπνέει η προθεσμία για επανένταξη στις 36 δόσεις της ΔΕΗ

Καταναλωτές στα ταμεία της ΔΕΗ 
Λήγει σήμερα, Τρίτη, η δεύτερη ευκαιρία για επανένταξη των καταναλωτών στην ευνοϊκή ρύθμιση ων ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ σε 36 μηνιαίες δόσεις.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους είχαν προχωρήσει σε σχετικό διακανονισμό για το ποσό της οφειλής τους, αλλά στη συνέχεια δεν μπόρεσαν να
ανταποκριθούν και διακόπηκε.
Σημειώνεται πως προϋπόθεση είναι η άμεση καταβολή της πρώτης δόσης, μαζί με την υποβολή της αίτησης. 
Σχετικά με οφειλές άνω των 1.000 ευρώ δίνονται δύο επιλογές και ειδικότερα άμεση καταβολή του 10% της συνολικής οφειλής και ρύθμιση του υπόλοιπου σε 18 μηνιαίες δόσεις ή άμεση καταβολή του 20% της συνολικής οφειλής.
Για τις μεγάλες εμπορικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις προβλέπεται 10% άμεση καταβολή και ποσό δόσης κατ' ελάχιστο το 20% με ελάχιστο αριθμό δόσεων τις 18 μηνιαίες και μέγιστο τις 36 δόσεις.
Η ΔΕΗ αποφάσισε να ανανεώσει το πρόγραμμα με στόχο την αύξηση των εσόδων από ληξιπρόθεσμες οφειλές, αλλάζοντας ωστόσο επί τα χείρω τους όρους για όσους δεν έσπευσαν να εκμεταλλευτούν τις 36 δόσεις ώς το τέλος του 2016.
Το νέο σύστημα διακανονισμών έχει πολλές ταχύτητες και δίνει ιδιαίτερο βάρος στην τακτοποίηση χρεών από μικροοφειλέτες και στην προείσπραξη ποσών από όσους χρωστούν υψηλότερα ποσά.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου