Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

ΕΦΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ENERGA-Hellas Power

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΕΠΟΝΗΣ: Από την Βρυσούλα Πρέβεζας, στο μέτωπο ενάντια στην διαφθορά των πολιτικών του Κολωνακίου. Έφεση κατά της πρόσφατης απόφασης, για τους κατηγορούμενους στην υπόθεση της Energa – Hellas Power άσκησε ο εισαγγελέας Εφετών Γρηγόρης Πεπόνης, ζητώντας τις μέγιστες ποινές και την εξαφάνιση κάθε ελαφρυντικού»

Ο εισαγγελικός λειτουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, έκρινε ότι οι…δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων «δεν εστάθμησαν ορθώς τον βαθμό της εγκληματικής διάθεσης των κατηγορουμένων», και ζητεί την «εξαφάνιση» της απόφασης ως προς το σκέλος των ποινών αλλά και των ελαφρυντικών η αναγνώριση των οποίων ήταν η αιτία για να σπάσουν τα ισόβια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έφεση έχει ως ζητούμενο, μεταξύ άλλων, να μην αναγνωριστεί η απλή συνέργεια (σσ: αφορά τον Βασίλη Μηλιώνη, και το αδίκημα της απλής συνέργειας στην υπεξαίρεση).

Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο αναγνώρισε στην πλειονότητα των κατηγορούμενων τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκφώνηση της απόφασης που αφορά την υπόθεση της Energa – Hellas Power αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 7 Μαρτίου οπότε το δικαστήριο θα αποφανθεί για την τύχη των 103 εκατ. ευρώ που έχουν δεσμευθεί.

 

https://olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου