Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Στην Αμερική χρησιμοποιούν drones για να μην κινδυνεύουν οι εναερίτες


Αποτέλεσμα εικόνας για drone 
Η νέα τεχνολογία επιτρέπει συχνά στις επιχειρήσεις και τις βιομηχανίες να μειώνουν το κόστος τους, αλλά με δυσμενείς συνέπειες για την απασχόληση. Πάντως, είναι φορές που η τεχνολογική καινοτομία είναι σε θέση να αναλάβει κάποιες ιδιαίτερα επικίνδυνες δουλειές, ώστε να μην χρειάζεται να τις κάνουν άνθρωποι και να θέτουν σε
κίνδυνο την ακεραιότητά τους.
Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η χρήση μη επανδρωμένων μικρών εναέριων οχημάτων (drones) στον τομέα του ηλεκτρισμού. Όπως γράφει η Washington Post, στις εταιρείες ηλεκτρισμού των ΗΠΑ κερδίζει διαρκώς έδαφος η χρήση drones για την παρακολούθηση και τον έλεγχο των γραμμών μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, ώστε να μη χρειάζεται να το κάνουν άνθρωποι.
Η εταιρεία ηλεκτρισμού AES Corp. με έδρα το Άρλινγκτον και ετήσιες πωλήσεις 15 δις. δολαρίων, προχωρά με την κίνηση αυτή, καθώς αγόρασε ένα στόλο από drones που κατασκευάζει η επίσης αμερικανική Measure.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, πέρυσι σημειώθηκαν στις ΗΠΑ 35 θάνατοι από ηλεκτροπληξία σε γραμμές ηλεκτρισμού, αλλά και πάνω από 300 προκλήθηκαν λόγω πτώσης.
Πλέον, εταιρείες όπως η AES θα μπορούν να ανεβάζουν drones με κάμερες για να ελέγχουν τις γραμμές και οι εργαζόμενοι απλά θα παραμένουν στο έδαφος και θα παρατηρούν την οθόνη τους.
"Θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή την τεχνολογία για να περιορίσουμε το χρόνο που οι άνθρωποί μας περνούν σε επικίνδυνες συνθήκες εργασίας", δήλωσε σχετικά ο αντιπρόεδρος, Κρις Σέλτον. "Πολλές φορές, αυτό συνδυάζεται με ενισχυμένη αποδοτικότητα", πρόσθεσε.
Η εταιρεία εκτιμά ότι με τον τρόπο αυτό εξάλειψε ήδη 15.000 επικίνδυνες εργατοώρες στις 10 χώρες όπου έχει αναπτύξει drones από το 2014 μέχρι σήμερα. Επίσης, ο Σέλτον τονίζει ότι τα drones περιόρισαν τις ανάγκες για ακριβές σκαλωσιές στους ηλεκτροπαραγωγικούς σταθμούς.
Πλέον, η πρώτη δοκιμαστική φάση του προγράμματος ολοκληρώθηκε με επιτυχία και η εταιρεία σχεδιάζει μεγάλη αναβάθμιση στον αριθμό των drones που χρησιμοποιεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου