Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Σ.Π.Μ.Τ.Ε.: ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΓΑΝΕ ΜΑΣ ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΔΙ

Σύλλογος Πτυχιούχων Μηχανικών Τεχνολογικής Εκπαίδευσης ΔΕΗ
Οι   «καταγγελίες» των ιδιωτών παραγωγών για  «χειραγώγηση» της οριακής τιμής του ρεύματος από την ΔΕΗ, λόγω της  «δεσπόζουσας»  θέσης της στην αγορά ενέργειας,
την περίοδο της μεγάλης κακοκαιρίας, βρήκαν εύκολα ανταπόκριση στην Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ε.Ε.
Έτσι λοιπόν μπήκαν στην ΔΕΗ ως «σερίφηδες» να βρουν τα ενοχοποιητικά  «στοιχεία», με ταυτόχρονο έλεγχο στον ΑΔΜΗΕ, που για αυτούς είναι ο συνεργός του εγκλήματος.
Μεγάλη δημοσιότητα και τα επικοινωνιακά αποτελέσματα προφανή:
Η κοινωνία πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματα που επιθυμούν, ότι ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ δεν πρέπει να έχουν καμία σχέση μεταξύ τους και επίσης ότι οι εταιρείες που έχουν σχέση με το Δημόσιο αντιστρατεύονται τον ανταγωνισμό των ιδιωτών, που εξ ορισμού… εργάζονται…  για το «καλό» του καταναλωτή.
Οι προθέσεις των καταγγελλόντων ιδιωτών – παραγωγών έχουν να κάνουν μόνο με το ίδιο όφελος, που στο τέλος θα καταλήξει στον καταναλωτή.
Για την ουσία του τεράστιου εθνικού θέματος, δεν μιλάει κανείς βέβαια.
 
Και αυτή είναι η επάρκεια και η ασφάλεια του συστήματος, που αναλαμβάνει υπεύθυνα και διασφαλίζει μόνο η ΔΕΗ.
Στην συγκεκριμένη δύσκολη χρονική περίοδο ανέλαβε κανείς άλλος παραγωγός το οικονομικό και τεχνικό ρίσκο ώστε Μονάδες αερίου να λειτουργήσουν με πετρέλαιο λόγω της έλλειψης του αερίου;
Της ημέρες της μεγάλης κακοκαιρίας που ήταν όλοι αυτοί οι «ράμπο» της ηλεκτρενέργειας;
 
Η κοινωνία στην περίοδο της κρίσης αλλά και στις δύσκολες καιρικές συνθήκες στην ηλεκτρική ενέργεια βρίσκει καταφύγιο για να καλύψει τις ανάγκες της.
Αυτές τις ευθύνες  ποιος τις αναλαμβάνει εκτός από την ΔΕΗ;
Στα εύκολα όλοι δηλώνουν παρόντες.
Για εμάς η μόνη λογική εξήγηση της άμεσης ανταπόκρισης του  «ελέγχου», είναι η εκμετάλλευση  για την προώθηση των μνημονιακών δεσμεύσεων ως προς την ΔΕΗ και η προσπάθεια να βρουν υποτίθεται κοινωνική στήριξη.
Θέτουμε ένα και μοναδικό ερώτημα που είναι και η ουσία του θέματος.
Όταν και όποτε γίνει η  συρρίκνωση της ΔΕΗ όπως έχει συμφωνηθεί, ποιος θα αναλάβει την ευθύνη απέναντι στην χώρα στην εθνική οικονομία και στην κοινωνία;
-Ρύποι: Είναι γεγονός ότι η ένταξη της χώρας στο ταμείο Εκσυγχρονισμού για τις εκπομπές ρύπων από 01/01/2021 είναι πολύ θετικό και για την ΔΕΗ.
Το ζήτημα όμως είναι τι θα συμβεί με την ένταξη των λιγνιτικών μας μονάδων;
 
Δεν μπορούμε όμως να μην εξάρουμε την κοινή προσπάθεια όλων των Ευρωβουλευτών μας αλλά και της  Διοίκησης της ΔΕΗ.
Δεν πρόλαβε να βγει η απόφαση και τα «λαχανί» ανθρωπάκια, αυτά τα περιβαλλοντικά παιδάκια, ξαναχτύπησαν βάζοντας στο στόχαστρο την κατασκευή της «Πτολεμαΐδας V» και «Μελίτη ΙΙ».
Είναι όλοι εκείνοι που μιλούσαν πριν λίγο καιρό και για «εξαγόμενους θανάτους» στα κανάλια, από τους ρύπους των λιγνιτικών μας μονάδων.
Ότι να’ ναι.
Αυτοί λοιπόν οι περιβαλλοντικοί τύποι που σκαρφαλώνουν και στις καμινάδες των Μονάδων μας που για 60 και πλέον χρόνια εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη ηλεκτροδότηση της χώρας μας, γιατί δεν λένε τίποτα για την περιβαλλοντική καταστροφή που συντελείται από την εγκατάλειψή του μεγαλύτερου πνεύμονα της Αττικής, του πάρκου «Τρίτση»;
Για το «Πεδίο του Άρεως», του κεντρικού πάρκου της πρωτεύουσας,  που δεν μπορεί να πατήσει άνθρωπος εκεί, επειδή έχει γίνει άντρο εμπορίου ναρκωτικών και πορνείας και το έχουν αφήσει και έχει ρημάξει, γιατί δεν λένε κουβέντα;
Αυτά δεν είναι περιβαλλοντική καταστροφή;
Η απάντηση μάλλον είναι δεν,,, ΑΞΙΖΕΙ… ο κόπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου