Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Σταθάκης: Δεν περιλαμβάνεται στην ατζέντα της διαπραγμάτευσης η πώληση μονάδων

 
Στην διαπραγμάτευση με τους δανειστές αναφέρθηκε σήμερα ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για το νέο χρηματιστήριο ενέργειας που θα συσταθεί.
Ο υπουργός ερωτήθηκε, όπως είναι φυσικό, και για θέματα
ευρύτερου ενεργειακού ενδιαφέροντος, με πιο φλέγον αυτό της διαπραγμάτευσης, τη στιγμή που οι μέχρι τώρα πληροφορίες θέλουν τους θεσμούς να έχουν θέσει ακόμα και ζήτημα πώλησης μονάδων της ΔΕΗ.
Ο κ. Σταθάκης τόνισε σχετικά ότι «συζητάμε για τα ΝΟΜΕ και τους στόχους στη λιανική. Το θέμα της διαπραγμάτευσης είναι τα ΝΟΜΕ. Υπάρχουν κάποιες διαφωνίες για τα ποσοστά, αλλά αυτό είναι το αντικείμενο των συζητήσεων, όπως και τα χρονοδιαγράμματα. Δεν υπάρχει στην ατζέντα η πώληση μονάδων».
Παράλληλα, ο υπουργός είπε σχετικά με τα ΝΟΜΕ ότι «η αγορά λειτούργησε θετικά. Εμείς θα ελέγχουμε τα ΝΟΜΕ και την απομείωση του ποσοστού της ΔΕΗ στη λιανική και πιστεύω ότι τώρα θα φτάσουμε σε μια σύγκλιση με τους θεσμούς, παρά τις όποιες διαφωνίες, οι οποίες πράγματι επιβεβαιώνω ότι υπάρχουν».
Πρόσθεσε ότι «εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να κάνουμε απολογισμό των ΝΟΜΕ το Δεκέμβριο και όχι τον Ιούνιο, καθώς θα έχει ολοκληρωθεί ένας χρόνος εφαρμογής τους».
Τέλος, ο κ. Σταθάκης δήλωσε ότι αντιμετωπίζει θετικά την πρόσφατη απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με τους ρύπους. Αναφερόμενος συνολικά στην πορεία των διαπραγματεύσεων, σημείωσε ότι "αν προχωρήσουν όλα πολύ γρήγορα και κλείσει η συμφωνία όπως επιθυμούμε, θα επιτευχθεί ο στόχος της συμμετοχής στο πρόγραμμα ποσοστικής χαλάρωσης, που είναι στρατηγικός για τη χώρα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου