Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Παναγιωτάκης : Δεν κάνουμε μαζικές αποκοπές, ούτε όμως και κοινωνική πολιτική

  Γιώργος Φιντικάκης
"Δεν διατυμπαζίνουμε ότι κόβουμε το ρεύμα, αλλά δεν κάνουμε και κοινωνική πολιτική". Το μήνυμα αυτό έστειλε από την Πτολεμαίδα ο πρόεδρος της ΔΕΗ Μ.Παναγιωτάκης ερωτηθείς αν συνεχίζει να ισχύει το βέτο σε αποκοπές παροχών για χρέη έως τα 1.000 ευρώ. 
Εξήγησε ότι κάτω από 500 ευρώ, χρωστούν 1.130.000
πελάτες (130 εκατ ευρώ), τα οποία, όπως ο ίδιος είπε, η ΔΕΗ δεν πρόκειται να χαρίσει, αλλά παράλληλα άφησε να εννοηθεί ότι ο θόρυβος που θα προκληθεί, ίσως είναι μεγαλύτερος από το όποιο όφελος. Οσο για τους πελάτες που χρωστούν ποσά από 500 έως 1.000 ευρώ, αυτοί είναι 250.000 και χρωστούν συνολικά γύρω στα 200 εκατ. ευρώ. 
"Δεν υπάρχει νούμερο ότι θα κάνουμε τόσες αποκοπές. Ουτε έχει βάση ότι κάνουμε μαζικές αποκοπές, ούτε όμως και αληθεύει ότι κάνουμε μόνο κοινωνική πολιτική", ήταν τα λόγια του επικεφαλής της ΔΕΗ, ο οποίος και προσέθεσε "κόβουμε, όσους κατά κανόνα μπορούν να πληρώσουν, αλλά δεν το κάνουν".
Μίλησε πάντως για στοχευμένες αποκοπές ανάλογα με το χρέος του οφειλέτη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι στο στόχαστρο είναι 85.000 πελάτες που χρωστούν πάνω από 3.000 ευρώ, με συνολικό χρέος 500 εκατ. ευρώ. 
Οι ανεξόφλητες οφειλές είναι το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα για τη ΔΕΗ, με τη διοίκηση να θέτει για το 2017 τον φιλόδοξο στόχο επιστροφής της εισπραξιμότητας στα προ κρίσης επίπεδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου