Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Απορρίφθηκαν οι δύο πρώτες αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων σε υποθέσεις ρευματοκλοπών

 
Με δύο αποφάσεις, που εξέδωσε χθες με την διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου, απορρίφθηκαν ισάριθμες αιτήσεις επιχειρηματιών κατά της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού και της ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, με τις οποίες διαμαρτυρήθηκαν για το γεγονός ότι τους καταλογίζεται ρευματοκλοπή και αιτήθηκαν να μην διακοπή η
ηλεκτροδότηση των επιχειρήσεων τους.
Η πρώτη αίτηση που απορρίφθηκε υποβλήθηκε από ιδιοκτήτη επιχείρησης κατεψυγμένων προϊόντων.
Όπως εξέθεσε, η κατανάλωση της ηλεκτρικής ενέργειας καταγράφεται σε μετρητή που βρίσκεται σε χώρο που απέχει περί τα 500μ. εκτός του καταστήματός του, πάνω σε ένα τοίχο-πίνακα μαζί με άλλους μετρητές, οι οποίοι δεν προστατεύονται με κανένα τρόπο από εξωτερικές παρεμβάσεις και στους οποίους μπορεί να έχει πρόσβαση οποιοσδήποτε τρίτος.
Στις αρχές Απριλίου 2016 η Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. του κοινοποίησε δυο έγγραφά της, με τα οποία τον ενημέρωνε ότι στις 18-2-2016 έγινε έλεγχος στον μετρητή κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας της επιχείρησης και ότι βρέθηκαν παρεμβάσεις σε αυτόν και συγκεκριμένα ήταν κομμένο το σύρμα σφραγίδας του καλύμματος ακροδεκτών του μετρητή και επίσης ήταν ανοικτά τα λαμάκια της Α΄ και Β΄ φάσης των πηνίων τάσης, με αποτέλεσμα να μην καταγράφεται η καταναλωθείσα ενέργεια και ότι η κλαπείσα ηλεκτρική ενέργεια ανέρχεται στο ποσό των 53.481,41 € (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.).
Ακολούθως (αρχές Απριλίου 2016) του κοινοποιήθηκε έγγραφο της Δ.Ε.Η., με το οποίο τον ενημέρωνε ότι η επιβάρυνσή του ανερχόταν στο ποσό των 369.436€ πλέον Φ.Π.Α. και ότι το ποσό αυτό ενσωματώθηκε στο λογαριασμό που εκδόθηκε το Μάρτιο του 2016.
Στις 12-4-2016 η ΔΕΔΔΗΕ διέκοψε την παροχή ρεύματος στην επιχείρησή του, αφήνοντας έκθετα όλα τα προϊόντα που εμπορεύεται με αποτέλεσμα να καταστραφεί τεράστιο μέρος αυτών.
Ο επιχειρηματίας υποστηρίζει ότι υπήρξαν παράνομες δράσεις των αντιδίκων και  παράνομη «διόρθωση» των λογαριασμών του για την ρευματοκλοπή που του καταλογίζεται, την οποία μάλιστα αρνείται κατηγορηματικά.
Τον επιχειρηματία εκπροσώπησαν οι δικηγόροι κκ. Φ. Ρωμαίος και Στ. Κιουρτζής και την ΔΕΗ και την ΔΕΔΔΗΕ ο δικηγόρος κ. Γ. Μαυρομάτης.
-Η δεύτερη αίτηση που απορρίφθηκε υποβλήθηκε από επιχειρηματία που λειτουργεί κατάστημα στη Μεσαιωνική Πόλη.
Την 11η Απριλίου 2016 η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού  του κοινοποίησε επιστολή με την οποία τον ενημερώνει, ότι διαπίστωσε παραβίαση στον μετρητή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος με αποτέλεσμα να μην έχει καταγραφεί μέρος της καταναλωθείσας ενέργειας.
Το σύνολο της ενέργειας που δεν καταγράφηκε από την 30-03-2007 έως και 31-03-2016 ανέρχεται στις 181.813 KWH και στον λογαριασμό του προσφεύγοντος ενσωματώθηκε το ποσό των 34.537,52 ευρώ πλέον ΦΠΑ ενώ στην συνέχεια διεκόπη η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο κατάστημά του μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του εν λόγω ποσού.
Υποστηρίζει ότι ο υπολογισμός της ρευματοκλοπής που του έγινε είναι λανθασμένος και ότι υφίσταται κίνδυνος για τη λειτουργία της επιχείρησής του εξαιτίας της διακοπής της ηλεκτροδότησής της.
Τον επιχειρηματία εκπροσώπησε ο δικηγόρος κ. Γ. Χριστοδούλου και τη ΔΕΗ ο δικηγόρος κ. Γ. Μαυρομάτης.


 http://www.dimokratiki.gr/


 Πηγή:www.dimokratiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου