Τετάρτη 27 Απριλίου 2022

ΔΕΗ: Πώς να μην χάσετε την επιδότηση 192 ευρώ

ΔΕΗ: Πώς να μην τη χάσετε επιδότηση 192 ευρώ

ΔΕΗ: Υπάρχει τρόπος να δείτε στον λογαριασμό σας επιδότηση από τις φορολογικές δηλώσεις. Ολες οι εξελίξεις…

Ανοιχτή παραμένει η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Taxis για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για τα

εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2021.

Με τους φορολογούμενους να καλούνται να συμπληρώσουν το νέο έντυπο Ε1 το οποίο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις θα κρίνει και το ύψος του ποσού με το οποίο θα επιδοτηθούν οι λογαριασμοί ρεύματος.

Οριζόντιες πρόκειται να είναι οι κρατικές ενισχύσεις έναντι των αυξήσεων στο ρεύμα, ειδικότερα για όσους κατοικούν σε α’ κατοικία είναι και καταναλώνουν έως 300 kWh, ωστόσο όπως εξήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, τον Απρίλιο για πρώτη φορά εντάσσονται σε αυτές και οι φοιτητικές κατοικίες.

Στις νέες φορολογικές δηλώσεις έχει δημιουργηθεί πεδίο για τη συμπλήρωση αριθμού παροχής φοιτητικής κατοικίας. Σε αυτές τις παροχές που θα δηλωθούν στις φετινές φορολογικές δηλώσεις, η επιδότηση που τους αναλογεί θα δοθεί αναδρομικά από τον Ιανουάριο.

ΔΕΗ: Πιο συγκεκριμένα θα λάβουν αναδρομικά επιδότηση:

42 ευρώ για τον Ιανουάριο εφόσον έχουν «κάψει» 300 κιλοβατώρες
39 ευρώ για τον Φεβρουάριο εφόσον έχουν «κάψει» 300 κιλοβατώρες
39 ευρώ για τον Μάρτιο εφόσον «κάψουν» 300 κιλοβατώρες

ΣΥΝΟΛΟ αναδρομικής επιδότησης: 120 ευρώ για το τρίμηνο Ιανουάριος – Μάρτιος.

Αν προστεθεί και η επιδότηση του Απριλίου που ανέρχεται στα 72 ευρώ για κατανάλωση πάλι έως 300 kWh, το σύνολο της επιδότησης ανέρχεται σε 192 ευρώ για το τετράμηνο Ιανουάριος – Απρίλιος.

Προφανώς οι επιδοτήσεις θα μπουν κατευθείαν στους λογαριασμούς ρεύματος όπως συμβαίνει μέχρι τώρα.

Οπότε οι φοιτητές που θα δηλωθούν φέτος στις φορολογικές δηλώσεις των γονιών τους θα πρέπει να περιμένουν μια γενναία έκπτωση σε έναν από τους επόμενους λογαριασμούς ηλεκτρικούς ρεύματος, από τον Απρίλιο και μετά.

Αναδρομική επιδότηση για όσους την έχασαν

Αντίστοιχη φόρμουλα θα ισχύσει και για τους πολίτες που στην περυσινή δήλωση εισοδήματος δεν είχαν δηλώσει αριθμό παροχής κύριας κατοικίας. Υπενθυμίζεται πως για αρκετές εκατοντάδες φορολογούμενους δεν διασταυρώνονταν ο ΑΦΜ με τον αριθμό παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος με αποτέλεσμα να χάσουν την επιδότηση καθώς δεν ήταν δυνατό να διασταυρωθεί αν πρόκειται για κύρια κατοικία.

Με τις νέες φορολογικές δηλώσεις δίνεται η δυνατότητα διόρθωσης του συγκεκριμένου ζητήματος, καθώς στην νέα υποβολή δήλωσης οι εν λόγω φορολογούμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν τον αριθμό παροχής τους, ώστε να δοθεί και σε αυτούς αναδρομικά από τον Ιανουάριο η επιδότηση που τους αναλογεί.

Δηλαδή θα λάβουν αναδρομικά επιδότηση:

42 ευρώ για τον Ιανουάριο εφόσον έχουν «κάψει» 300 κιλοβατώρες
39 ευρώ για τον Φεβρουάριο εφόσον έχουν «κάψει» 300 κιλοβατώρες
39 ευρώ για τον Μάρτιο εφόσον «κάψουν» 300 κιλοβατώρες

ΣΥΝΟΛΟ αναδρομικής επιδότησης: 120 ευρώ για το τρίμηνο Ιανουάριος – Μάρτιος. Ξανά, σε αυτή την περίπτωση αν προστεθεί και η επιδότηση του Απριλίου που ανέρχεται στα 72 ευρώ για κατανάλωση πάλι έως
300 kWh, το σύνολο της επιδότησης ανέρχεται σε 192 ευρώ για το τετράμηνο Ιανουάριος – Απρίλιος.

Η επιδότηση για δικαιούχους Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου που εντάσσονται σε μια από τις παραπάνω δύο κατηγορίες, φτάνει τα 245 ευρώ για το πρώτο τετράμηνο του 2022(€54 τον Ιανουάριο, € 51 τον Φεβρουάριο, €53 τον Μάρτιο και €87 τον Απρίλιο.

 

newsme.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου