Τρίτη 12 Απριλίου 2022

Κανένα φρένο στο Ηλεκτρικό ρεύμα: Αύξηση 36% στα σταθερά τιμολόγια ΔΕΗ

timologia deh

Δεν έχει πάτο η κατάσταση στην ενέργεια και στο ηλεκτρικό ρεύμα - Φωτιά οι αυξήσεις σε ΔΕΗ

Η κατάσταση στην χώρα με τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου έχει ξεφύγει. Όπως έγινε γνωστό η ΔΕΗ προχώρησε σε αύξηση 36% στα σταθερά τιμολόγιά της αυτή την εβδομάδα και αφορά τους νέους

πελάτες στα προγράμματα myHomeOnline και myHomeEnter.

Η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου είναι απελπισμένη καθώς πρόκειται για τη δεύτερη αύξηση μέσα σε μόλις 4 μήνες, χωρίς να έχει γίνει κάποια σχετική ανακοίνωση από την εταιρεία.

Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε πως τα σταθερά προγράμματα δεν έχουν ρήτρα αναπροσαρμογής και περίπου 500.000 καταναλωτές τα χρησιμοποίησαν ως "ασπίδα" ενάντια στο τραινάκι του τρόμου της ενέργειας.

Κανείς βέβαια δεν ξεχνά πως ΔΕΗ το 2021 είχε τεράστια αύξηση των εσόδων κατά 1,057 δισ. ευρώ λόγω της επιβάρυνσης των καταναλωτών με τη ρήτρα αναπροσαρμογής. Μέσα σε όλα αυτά, υπήρξαν και προκλητικές αυξήσεις 65% στις αμοιβές των golden boys της ΔΕΗ.

Παράλληλα τις τελευταίες ημέρες η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος ανεβοκατεβαίνει σε ένα εύρος 100 ευρώ η μεγαβατώρα και όλα αυτά παρά το γεγονός ότι έχει αλλάξει σημαντικά το μείγμα παραγωγής με το φυσικό αέριο να μειώνεται σημαντικά, ως προς την συμμετοχή του στην παραγωγή.

Την θέση του έχουν πάρει οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ενώ το plan B προβλέπει την πιο ενεργό συμμετοχή του λιγνίτη. Για σήμερα η τιμή του ρεύματος έχει αυξηθεί κατά 44,5% και διαμορφώνεται στα 243,08 ευρώ η μεγαβατώρα, έναντι 168,22 ευρώ που είχε υποχωρήσει, επίπεδο που ήταν από τα χαμηλότερα από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Ξέφρενη πορεία τιμή της κιλοβατώρας στο myHomeOnline

Από το 0,17 ευρώ σκαρφάλωσε στο 0,229. Η τιμή για όσους πελάτες έχουν νυχτερινό μετρητή, αυξάνεται από 0,13 ευρώ/kwh σε 0,176 ευρώ/kwh.

timokatalogos_deh_2.jpg

Οι τιμές στο myHomeOnline μέχρι τις 10/4 και από τις 11/4

Αντίστοιχα, το myHomeEnter διαμορφώνεται από 0,18 ευρώ/khw σε 0,245/khw τη μέρα και από 0,13 ευρώ/kwh σε 0,18/kwh τη νύχτα.

timokatalogos_dei.jpg

 

www.alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου