Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

Στο σκαμνί πάλι στελέχη της ΔΕΗ με απόφαση του Αρείου Πάγου!

Η ΔΕΗ ακούει. Καταλαβαίνει. Εξελίσσεται σύμφωνα με την εποχή.

Είχαν αθωωθεί για την υποβάθμιση της περιοχής της Κοζάνης – Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αρμόδιος για θέματα Περιβάλλοντος, Χαράλαμπος Μωυσίδης, άσκησε αναίρεση στην απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Δυτικής Μακεδονίας με την οποία αθωώθηκαν πρώην στελέχη της ΔΕΗ.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου ενδέχεται να καθίσουν εκ νέου

πρώην στελέχη της ΔΕΗ για το αδίκημα της υποβάθμισης του περιβάλλοντος στην περιοχή της Κοζάνης.

Οι κατηγορούμενοι διώκονταν ως υπεύθυνοι για τις υψηλές συγκεντρώσεις εξασθενούς χρωμίου στο πόσιμο νερό των κοινοτήτων, Αγίου Δημητρίου, Ρυακίου και Ακρινής της Κοζάνης.

Οι υψηλές συγκεντρώσεις εξασθενούς χρωμίου στο νερό φέρεται να είχαν προκληθεί από την παραγόμενη τέφρα στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό Αγίου Δημητρίου που απέχει περίπου 15 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Κοζάνης.

Για την υπόθεση είχαν υποβληθεί μηνύσεις το 2013 από τους τότε προέδρους των τοπικών κοινοτήτων, με αποτέλεσμα να ασκηθούν διώξεις σε βάρος τριών διευθυντών της ΔΕΗ για το αδίκημα της υποβάθμισης περιβάλλοντος και για κακή διαχείριση της τέφρας που μόλυνε τον υδροφόρο ορίζοντα στην περιοχή του Ελλησπόντου Κοζάνης.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε καταδικάσει το 2019 σε φυλάκιση 18 μηνών δυο κατηγορούμενους, 8 μηνών στον τρίτο κατηγορούμενο, ενώ είχε απαλλαγεί τέταρτος κατηγορούμενος.

Όμως το δευτεροβάθμιο δικαστήριο απήλλαξε όλους τους κατηγορούμενους.
Η αναίρεση ασκήθηκε από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαρ. Μωυσίδη λόγω έλλειψης ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας που είχε η απαλλακτική δικαστική απόφαση η οποία θα βρεθεί στο… μικροσκόπιο του αρμόδιου τμήματος του ανώτατου ποινικού δικαστηρίου της χώρας που θα κρίνει αν τα πρώην στελέχη της ΔΕΗ θα καθίσουν εκ νέου στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου