Τετάρτη 20 Απριλίου 2022

H ΔΕΗ εξηγεί τι είναι η ρήτρα αναπροσαρμογής, αλλά κανείς δεν μπορεί να καταλάβει

H ΔΕΗ εξηγεί τι είναι η ρήτρα αναπροσαρμογής, αλλά κανείς δεν μπορεί να καταλάβει

Η ρήτρα αναπροσαρμογής αποτελεί εφιάλτη στους λογαριασμούς ρεύματος, καθώς ουδείς μπορεί να καταλάβει πως προκύπτει το επιπρόθετο ποσό.

Η ρήτρα αναπροσαρμογής έχει εξελιχθεί σε... πονοκέφαλο για τις περισσότερες οικογένειες, καθώς επιβαρύνει αρκετά τον

προϋπολογισμό, με αποτέλεσμα πολλές να βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο και να αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στην εξόφληση του λογαριασμού ρεύματος.

Κάτι που είναι απολύτως δικαιολογημένο, καθώς το συγκεκριμένο κομμάτι αυξάνει το τελικό ποσό κατά 200%, ίσως και παραπάνω. Έτσι, εκεί που κάποιος ήταν να πληρώσει 40 ευρώ, βλέπει τον λογαριασμό να του έρχεται 120 ή ακόμα και 140 ευρώ, ενώ το πρόβλημα στις επιχειρήσεις είναι ακόμα μεγαλύτερο. Πολύ μεγαλύτερο για την ακρίβεια, οδηγώντας στους καταστηματάρχες να σκέφτονται πολύ σοβαρά το λουκέτο.

  

Το μεγάλο κακό είναι πως ουδείς μπορεί να αντιληφθεί πως προκύπτει το ποσό αυτό, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει σωστός προγραμματισμός. Και δεν μιλάμε μόνο για ανθρώπους που είναι μεγάλοι σε ηλικία, αλλά και μικρότερους που έχουν επαφή με τέτοιες καταστάσεις.

Αν κάποιος αποφασίσει να ασχοληθεί σοβαρά, για να ενημερωθεί σχετικά με την ρήτρα αναπροσαρμογής, τότε θα βρεθεί μπροστά σε ένα αδιέξοδο που για να μπορέσει να βγάλει άκρη θα πρέπει να είναι Καθηγητής Πανεπιστημίου με γνώσεις στην αγορά ενέργειας...

Δείτε το σχετικό ενημερωτικό της ΔΕΗ και θα καταλάβετε...

DEH-RHTRA
deh1

 

www.gazzetta.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου