Παρασκευή 15 Απριλίου 2022

ΣΥΡΙΖΑ: «Πάρτι» γαλάζιων golden boys στη ΔΕΗ με τους καταναλωτές να «γονατίζουν»

ΣΥΡΙΖΑ: «Πάρτι» γαλάζιων golden boys στη ΔΕΗ με τους καταναλωτές να «γονατίζουν»

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζουν ότι έχει καταγραφεί 269% αύξηση στις αμοιβές των υψηλόβαθμων στελεχών της επιχείρησης, «άλλη μια απόδειξη ότι η ΝΔ αντιμετωπίζει την ΔΕΗ ως λάφυρο και χώρο τακτοποίησης και αποκατάστασης των

γαλάζιων παιδιών».

Την προκλητική και υπέρογκη αύξηση του ποσού που καταβάλλει η ΔΕΗΔΕΗ -3,26% για τις αμοιβές των υψηλόβαθμων στελεχών της τα τελευταία χρόνια στηλιτεύουν πενήντα (50) βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων που κατέθεσαν στη Βουλή, με πρωτοβουλία του τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου.

Οι βουλευτές υπογραμμίζουν ότι έχει καταγραφεί 269% αύξηση του ποσού που καταβλήθηκε το έτος 2021 σε σχέση με το έτος 2018, άλλη μια απόδειξη ότι η ΝΔ αντιμετωπίζει την ΔΕΗΔΕΗ -3,26% ως λάφυρο και χώρο τακτοποίησης και αποκατάστασης των γαλάζιων παιδιών.

Οπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενος την ετήσια οικονομική έκθεση της ΔΕΗΔΕΗ -3,26% για το έτος 2021, «οι αμοιβές της Διοίκησης του Ομίλου, δηλαδή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των Γενικών Διευθυντών, για το έτος 2021 ανήλθε στο ποσό των 5,71 εκατ. ευρώ, έναντι των 3,46 εκατ. ευρώ για το 2020. Τον τελευταίο χρόνο, που έχει στιγματιστεί από τις ακραίες αυξήσεις στους λογαριασμούς ενέργειας, κάποιοι βρήκαν ευκαιρία να αυξήσουν κι άλλο τις υπέρογκες αμοιβές τους και συγκεκριμένα σε ποσοστό 65% σε σχέση με το 2020 και να εγκρίνουν την παροχή επιπρόσθετου κινήτρου επιβράβευσης με τη μορφή δωρεάν διάθεσης μετοχών, χωρίς να υπάρχουν στοιχεία για το ύψος της παροχής αυτής, επισημαίνουν οι βουλευτές.

Εν μέσω της οικονομικής και ενεργειακής κρίσης που βιώνουν οι πολίτες, οι χρυσές αμοιβές, τα υπερ-bonus της γαλάζιας διοίκησης της ΔΕΗΔΕΗ -3,26% και του ΔΕΔΔΗΕ και ο πολλαπλασιασμός των Γενικών Διευθύνσεων για να βολευτούν οι ημέτεροι, δημιουργούν ίλιγγο και προκαλούν.

Μετά και από τα επίσημα δημοσιευμένα στοιχεία για τις αμοιβές στην ΔΕΗΔΕΗ -3,26%, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επανέρχονται μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου και ζητούν άμεσα απαντήσεις και στοιχεία για τη σπατάλη που λαμβάνει χώρα στον όμιλο της ΔΕΗΔΕΗ -3,26% και αποβαίνει σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος και των πολιτών και του ίδιου του ομίλου», καταλήγει η ανακοίνωση. 


www.euro2day.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου