Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Επάγγελμα "εναερίτης" - Οι δυσκολίες, οι ελλείψεις και ο κίνδυνος - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ


Επάγγελμα "εναερίτης" - Οι δυσκολίες, οι ελλείψεις και ο κίνδυνος - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ Ενα από τα πιο ριψοκίνδυνα επαγγέλματα στον κόσμο
Είναι ένα από τα ποιο ριψοκίνδυνα επαγγέλματα σήμερα, το οποίο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και λειτούργημα. Είναι αυτό της επίμαχης ομάδας των «Εναεριτών» (εναέριος, αυτός που κινείται στον αέρα) της ΔΕΗ. Οι εναερίτες τεχνικοί, είναι αναγκασμένοι να εργάζονται σε βάρδιες 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες (καύσωνας, παγωνιά, χιόνι, βροχή, δυνατός αέρας κ.λπ.).
Σίγουρα κάποια στιγμή που θα κάνατε έξω τη βόλτα σας και υπό κανονικές καιρικές συνθήκες, θα έχετε συναντήσει κάποιους εναερίτες, να κρέμονται από τις κολόνες ή τα ηλεκτροφόρα σύρματα ή ακόμη και από τους μεγάλους μεταλλικούς πυλώνες
μεγάλης τάσης που φτάνουν σε ύψος τα 45 μέτρα, προσπαθώντας να αποκαταστήσουν κάποια πιθανή βλάβη ή να συντηρήσουν το δίκτυο.
 
Δεν έχετε δει όμως εναερίτες να δουλεύουν σε ακραίες καιρικές συνθήκες όπου σημειώνονται και οι περισσότερες βλάβες. Αυτοί όμως, είναι έξω αυτή την δύσκολη ώρα και δουλεύουν για εμάς, διακινδυνεύοντας τη ζωή τους, για να βγάλουν το μεροκάματο του τρόμου. Παρόλο που οι εργαζόμενοι παίρνουν τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία τους, κράνος, γάντια κ.λπ., πολύ συχνά σημειώνονται ατυχήματα όπου χάνουν ακόμα και τη ζωή τους, είτε από πτώσεις, είτε από ηλεκτροφόρους αγωγούς. Ο ρυθμός είναι ανησυχητικός, 7 έως 10 θανατοι κάθε χρόνο και πολλοι τραυματισμοί, πράγμα που καταμαρτυρεί την επικινδυνότητα του επαγγέλματος.
Εξάλλου λόγω της επικινδυνότητας του επαγγέλματος αλλα και συνταξιοδοτήσεων υπάρχουν ελλείψεις σε προσωπικό. Και είναι μια εργασία που απαιτεί εμπειρία και γνώση του αντικειμένου γεγονός που δεν επιτρέπει την εμπλοκή άλλων σχετικών εργοληπτικών εταιρειών.
 Γιάννης Πομώνης http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/356730

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου