Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Σκουρλέτης: Αυτά που είναι να αξιολογηθούν, σε αυτή την φάση, σε γενικές γραμμές πάνε καλά

Αποτέλεσμα εικόνας για σκουρλέτης 
Για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ των Ελλήνων αξιωματούχων και των εκπροσώπων των θεσμών, μίλησσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Realfm 97.8 ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο υπουργός «αυτά, τα οποία είναι να αξιολογηθούν, σε αυτήν την φάση, σε γενικές γραμμές πάνε καλά».
Στο ερώτημα πώς βλέπει την εξέλιξη των πραγμάτων στην
κρίσιμη καμπή που έχουμε βρεθεί τώρα, ο υπουργός Περίβαλλοντος απάντησε: «νομίζω ότι έχουν γίνει περισσότερα πράγματα στον λιγότερο απαιτούμενο χρόνο, από κάθε άλλη φορά. Σε παρόμοιες συζητήσεις με την τρόικα, οι συζητήσεις τραβάγανε περισσότερο.
Αυτά, τα οποία είναι να αξιολογηθούν, σε αυτήν την φάση, σε γενικές γραμμές πάνε καλά. Υπάρχουν ζητήματα, τα οποία δεν μπορούν να λυθούν σε τεχνικό επίπεδο, αλλά χρειάζεται μια συζήτηση διαφορετική, με πολιτική προσέγγιση. Αναφέρομαι, στο θέμα, ας πούμε, της πρώτης κατοικίας, των πλειστηριασμών. Άρα, νομίζω ότι πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι με τον ρυθμό που κινούμαστε.
Το πιο ουσιαστικό είναι αν είμαστε ευχαριστημένοι με τον χαρακτήρα αυτών των μέτρων. Το έχουμε πει εντελώς ειλικρινά από την πρώτη στιγμή από τον Αύγουστο που προσυμφωνήσαμε αυτά τα μέτρα, γιατί αυτά τα μέτρα είναι προσυμφωνημένα, δεν τα ανακαλύψαμε τώρα, είτε μετά τις εκλογές είτε στην πορεία των συζητήσεων».
Σύμφωνα με τον ίδιο, «το ερώτημα είναι το εξής: αν, τελικά, πρέπει να περάσουμε από αυτήν την φάση, για να μπορέσουμε να την αφήσουμε πίσω μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου