Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Σκουρλέτης: Η Πρόταση της Κυβέρνησης για τον ΑΔΜΗΕ Έχει Γίνει Σχεδόν Αποδεκτή από τους Εταίρους

Αποτέλεσμα εικόνας για σκουρλέτης 
«Κατά 99%» έχει γίνει αποδεκτή η πρόταση της κυβέρνησης προς τους εταίρους σχετικά με τον ΑΔΜΗΕ, όπως δήλωσε την Δευτέρα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης.
Ειδικότερα, σε δηλώσεις που έκανε ο υπουργός σε πρωινή εκπομπή του Mega, αναφερόμενος στην ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει προτείνει ισοδύναμο που αντιστοιχεί στη δημιουργία ενός ανεξάρτητου φορέα στη θέση
του, ο οποίος και θα διαχειρίζεται τα δημόσια δίκτυα, ισοδύναμο το οποίο, όπως είπε, έχει γίνει κατά 99% αποδεκτό από τους δανειστές.
Παράλληλα, επισήμανε ότι πρόκειται για περιουσιακό στοιχείο της ΔΕΗ, με αξία το λιγότερο 1-1,5 δισ. ευρώ, η πώληση του οποίου θα φέρει την Επιχείρηση σε δύσκολη θέση.
Για τη ΔΕΗ, σημείωσε ότι από το 2016 ενδέχεται να υπάρξουν μειώσεις στις τιμές, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα των μεγάλων επιχειρήσεων που συστηματικά δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς του ρεύματος, λέγοντας ότι η ΔΕΗ πιέζει για να νοικοκυρέψει τις απαιτήσεις που έχει μέσα απ' αυτούς τους απλήρωτους λογαριασμούς.
Τέλος, για τα αυθαίρετα, τόνισε ότι υπάρχει πρόθεση να δοθεί παράταση στον ισχύοντα νόμο και προσέθεσε ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου επεξεργάζεται μια συνολικότερη προσέγγιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου