Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

ΔΕΗ: Κόντρα στα βαρίδια με σύμμαχο την αναβάθμιση

 
Οι έντονες διακυμάνσεις που εμφάνισε το δεύτερο δεκαπενθήρο του Νοεμβρίου η μετοχή της ΔΕΗ φαίνεται ότι δεν σταματούν με την ένταξή της στους MSCI Global Standard Index και MSCI Large Cap, από σήμερα 1η Δεκεμβρίου. 
Από τις 13 Νοεμβρίου, όταν και ανακοινώθηκε η
αναβάθμιση της ΔΕΗ στους δείκτες του MSCI, μέχρι και χτες, η μετοχή έχει καταγράψει κέρδη 11,6%, παρά το γεγονός ότι οι πέντε από τις 12 συνεδριάσεις της ήταν αρνητικές. Η εξέλιξη αυτή, μάλιστα, επιβεβαιώνει τις πρόσφατες προβλέψεις της HSBC για εισροές, οι οποίες κατά την εκτίμησή της θα φτάσουν τα 31,3 εκατ. ευρώ. 
 Κόντρα στα βαρίδια με σύμμαχο την αναβάθμισηΑπό την αρχή του έτους η μετοχή της ΔΕΗ χάνει 3,89%, εμφανίζοντας καλύτερη συμπεριφορά σε σχέση με το -23,16% του γενικού δείκτη και το -29,1% του FTSE 25. Μάλιστα, εισέρχεται στον τελευταίο μήνα του έτους διαπραγματευόμενη κοντά στο μέσο όρο του έτους, και όταν τα στοιχεία του ισολογισμού της έχουν επηρεαστεί από τις ειδικές συνθήκες στην οικονομία.
Υπενθυμίζεται εδώ, ότι τα μετά από φόρους κέρδη της εταιρείας μειώθηκαν σε 5,9 εκατ. ευρώ στο 9μηνο του 2015, από 121,8 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα του 2014, ενώ οι προβλέψεις για επισφαλείς απαιτήσεις πελατών διαμορφώθηκαν στο ύψος ρεκόρ των 603 εκατ. ευρώ και είναι αυξημένες κατά 407,7 εκατ. ευρώ σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. 
Στα παραπάνω στοιχεία, θα πρέπει να προστεθούν και οι συστάσεις της Κομισιόν να λειτουργήσει στην ελληνική αγορά ηλεκτρισμού ο ανταγωνισμός και όχι το μονοπώλιο της ΔΕΗ. Το τοπίο είναι ακόμη ασαφές, με την αγορά να εμφανίζεται επιφυλακτική σε ότι αφορά την μακροπρόθεσμη προοπτική της Επιχείρησης, η οποία πολλές φορές έχει μπει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές.
(capital.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου