Σκληρή κριτική στην ενέργεια του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ να κυρήξει ανεπιθύμητο τον υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Κοινωνικής αλληλεγγύης κ. Πετρόπουλο.
Πριν η ηγεσία του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ χαρακτηρίσει την κυβερνητική πολιτική «απόλυτα υποταγμένη στην τρόικα, που δεν έχει καμία απολύτως «ευαισθησία και καλή πρόθεση απέναντι στα εκατομμύρια των Ελλήνων», και καταγγείλει τις «φιλελεύθερες πολιτικές» που εφαρμόζονται όπως τις αποκάλεσε, θα έπρεπε να ξεσκονίσει την μνήμη της και να αναλογισθεί τι γινόταν πριν, με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές Ν.Δ- ΠΑ.ΣΟ.Κ και των
συγκυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων που ισοπέδωσαν την χώρα. Αυτές τις πολιτικές που υποστήριζαν μέχρι την τελευταία ώρα και οδήγησαν:
– Στην κακοδιαχείριση των αποθεματικών,
– Στο εγκληματικό PSI που στοίχισε 13 δισ. ευρώ στα αποθεματικά των ταμείων,
– Στην εκτόξευση της ανεργίας
– Στις 12 διαδοχικές μειώσεις των χορηγούμενων συντάξεων
– Στην μαύρη και ανασφάλιστη εργασία που οργίασε στα χρόνια της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου και που στήριζαν με φανατισμό ο κ. Πλακιωτάκης και η κ. Γεννηματά.
Η ηγεσία του Σπάρτακου στην ανακοίνωση που εξέδωσε για την προγραμματισμένη επίσκεψη του υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Κοινωνικής αλληλεγγύης κ. Πετρόπουλου χαρακτηρίζει τον υφυπουργό σαν «ανεπιθύμητο στην περιοχή» και απειλεί ότι θα βρει μπροστά του «ανθρώπους εξοργισμένους και αδικημένους».
Η ανακοίνωση βέβαια απέχει μακράν από την πολιτική αντιπαράθεση και εισάγει καινούρια ήθη στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Αποτελεί μάλιστα προσβολή στην δημοκρατία και στον τρόπο που συγκροτούνται οι συνδικαλιστικοί αγώνες.
θα θέλαμε λοιπό να ρωτήσουμε τον Σπάρτακο.
– Από πότε ένας υφυπουργός όταν έρχεται να συζητήσει δημόσια μια πρόταση για ασφαλιστική μεταρρύθμιση, να ακούει τους φορείς και τις ιδιαιτερότητες της κάθε κοινωνικής ομάδας είναι ανεπιθύμητος;
– Από πότε ο Σπάρτακος ομιλεί εκ μέρους όλων των κοινωνικών ομάδων ζητώντας την απόσυρση της πρότασης (ούτε καν σχέδιο νόμου δεν είναι), χωρίς να επιτρέψει να εκφραστούν θετικά ή αρνητικά τα Ε.Κ. της περιοχής, τα Νομαρχιακά τμήματα της ΑΔΕΔΥ και οι άλλοι φορείς όπως, ελ. Επαγγελματίες, αγρότες κ.α.;
Μήπως λίγο αργά θυμήθηκε να υπερασπιστεί αυτές τις κοινωνικές ομάδες η ηγεσία του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ και να μιλήσει εξ΄ ονόματος τους;
-Πρέπει να μας πει η ηγεσία του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ όλη την αλήθεια. Αποδέχεται τον Νόμο Λοβέρδου και την ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, που στα επόμενα πέντε έως δέκα χρόνια θα εξαφάνιζε συντάξεις και εφάπαξ;
Γιατί εμείς δεν θυμόμαστε ανάλογες ανακοινώσεις όταν περνούσε αυτός ο νόμος.
Η ηγεσία του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ μάλλον ξεχνά ότι το 40% των μειώσεων στις συντάξεις, που αναφέρει στην ανακοίνωση, της δεν τις έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά τα κόμματα που αυτοί στήριζαν.
Ξεχνά τις πολιτικές που διέλυαν τα ασφαλιστικά ταμεία και την κοινωνική ασφάλιση και προωθούσαν την ιδιωτική πιέζοντας να περάσουν μέσα από τη Σ.Σ.Ε. με τη ΔΕΗ;
Όσο μας αφορά, σίγουρα υπάρχουν αδικίες και σήμερα (βαρέα και ανθυγιεινά) στις οποία πρέπει να υπάρξουν εξειδικεύεις και διορθώσεις όπως και σε άλλες προτάσεις της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης που είναι σήμερα σε διαβούλευση.
Στην ανοιχτή διαβούλευση όμως, με τους φορείς, όπως και στην κεντρική πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης με τον υφυπουργό θα μπορούσαν οι εκπρόσωποι του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ να καταθέσουν τις προτάσεις τους και να διεκδικήσουν τα συμφέροντα των εργαζομένων που εκπροσωπούν.
Αυτό δηλαδή που θα κάνει και η συνδικαλιστική ηγεσία των εργαζομένων της ΔΕΗ που είναι προσκεκλημένη στον εθνικό διάλογο για το ασφαλιστικό.
Καλούμε λοιπόν την ηγεσία του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ να αφήσει την αποτρόπαια συμπεριφορά των απειλών και να συμμετέχει στην διαβούλευση όταν ορισθεί νέα ημερομηνία για την αναβληθείσα εκδήλωση.
Τμήμα Εργατικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου