Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Επιχειρηματική «αποστολή» στο Παρίσι με στόχο την προσέλκυση επενδυτών

Επιχειρηματική «αποστολή» στο Παρίσι με στόχο την προσέλκυση επενδυτών 
Στο Παρίσι έχουν μεταβεί σήμερα εκπρόσωποι των εταιρειών ΟΠΑΠ, Μότορ Όιλ, Ελληνικά Χρηματιστήρια, ΔΕΗ, ΟΤΕ, Τράπεζα Πειραιώς και Folli Follie προκειμένου να συμμετάσχουν σε investment day που διοργανώνει η Πειραιώς Χρηματιστηριακή.
Στόχος της Χρηματιστηριακής είναι να προσελκύσει το ενδιαφέρον Γάλλων επενδυτών, αλλά και να πείσει για τις προοπτικές που εμφανίζουν οι παραπάνω εταιρείες.
Από την πλευρά τους οι Γάλλοι έχουν γνωστοποιήσει το
ενδιαφέρον τους για συγκεκριμένους τομείς στη χώρα μας, όπως την ηλεκτρική ενέργεια, το φυσικό αέριο, τον τομέα της ύδρευσης, τα τρόφιμα και ποτά και άλλα.
Με αφορμή την επίσκεψη στη χώρα μας του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ τον περασμένο Οκτώβριο στη χώρα μας, ο οποίος συνοδευόταν από Γάλλους επιχειρηματίες, η γαλλική εφημερίδα Le Figaro δημοσίευε τότε ότι: οι επενδυτικές ευκαιρίες στη χώρα μας είναι πολύ μεγάλες.  Το δημοσίευμα εστίαζε στις υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών, αλλά και στις τουριστικές υπηρεσίες, όπως τα θέρετρα, τα γήπεδα γκολφ και άλλα ακίνητα τουριστικού ενδιαφέροντος, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα εγκαταλελειμμένα Ολυμπιακά ακίνητα.
Ωστόσο, παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι για να τονωθεί το ενδιαφέρον των Γάλλων χρειάζονται κίνητρα από την ελληνική πλευρά και φέρνουν το χαρακτηριστικό παράδειγμα της γαλλικής SNCF Participations, η οποία ενώ είχε εκφράσει το ενδιαφέρον της για την απόκτηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, συμμετέχοντας στο διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για τις αποκρατικοποιήσεις, μόλις πριν από λίγες ημέρες το απέσυρε, αναγκάζοντας το Ταμείο να επαναπροκηρύξει το διαγωνισμό, λόγω έλλειψης επενδυτικού ενδιαφέροντος.
Υπολογίζεται ότι στη χώρα μας δραστηριοποιούνται περίπου 150 θυγατρικές εταιρείες γαλλικών συμφερόντων, ενώ σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, η Γαλλία αποτελεί τον τέταρτο μεγαλύτερο ξένο επενδυτή στη χώρα μας, παρά τη μείωση των πρωτοβουλιών για νέες επενδύσεις.
Ανάμεσα στα ονόματα που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, ξεχωρίζουν οι: Lafarge (τσιμεντοβιομηχανία), Michelin (ελαστικά), Rhodia (πλαστικές ίνες για βιομηχανική χρήση), Veritas (πιστοποίηση ποιότητας), Peugeot, Citroen και Renault (αυτοκινητοβιομηχανία),
EDF, Total, Alstrom, Tenesol, DCNS, Veolia (ενέργεια), Vinci, CMA-CGM, Geodis, Systra. (υποδομές και μεταφορές), Baccarat, L΄Oreal, Hermes, Seb, Dior (εμπόριο), Sanofi, Aventis, Pierre Fabre, Biomerieux (φαρμακοβιομηχανία), Leroy Merlin, Carrefour (δίκτυα διανομής), Pernod Ricard, Danone (τρόφιμα), ΑXA, Groupama, CNP, CREDIT AGRICOLE (ασφάλειες), Accor, Club Med (τουρισμός).

http://www.enikonomia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου