Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

H ΔΕΗ του ΣΥΡΙΖΑ έκοψε το ρεύμα σε 100.000 νοικοκυριά. Οι χλιδάτες αμοιβές, η διαφθορά και ένα σκάνδαλο αποκλεισμού.

 
Kι όμως αυτό το κόμμα (ο ΣΥΡΙΖΑ) πρωτοστατούσε στο Κίνημα Δεν Πληρώνω!
Tην ώρα που ακόμη και οι οδηγοί της ΔΕΗ απολάμβαναν μισθούς που ξεπερνούσαν τις 90.000 ευρώ ετησίως, και οι πλουμιστοί συνταξιούχοι της εξακολουθούν να βρίσκονται ανάμεσα στην ελιτ η οποία έχει πρόσβαση σε παχυλές συντάξεις περισσότερα από 100.000 νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ρεύμα το
εννεάμηνο που έχει αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας ο ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τον (διάδοχο του Φωτόπουλου πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ) Γιώργο Αδαμίδη, οι οφειλέτες χρωστούσαν λογαριασμούς άνω των 1000 ευρώ.
 Ο κ. Αδαμίδης συμπλήρωσε ότι περίπου δύο εκατομμύρια καταναλωτές αδυνατούν να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς ηλεκτροδότηση, με συνέπεια τα ληξιπρόθεσμα χρέη να πνίγουν την ΔΕΗ, καθώς αγγίζουν τα 1,7 εκατομμύρια ευρώ.
 Κι ενώ η σπατάλη στους μισθούς και τα προνόμια της ΔΕΗ είναι άνευ προηγουμένου ο αρμόδιος υπουργός και οι σύμβουλοί του αποκλείουν από τους διαγωνισμούς της εταιρείας για τους μετρητές την Landis+Gyr Greece το εργοστάσιο της οποίας βρίσκεται στην Κόρινθο.
Οπως ανέφερε σε ρεπορτάζ του στο ΒΗΜΑ (2012) ο Βασίλης Κώτσης, η περίπτωση της Landis+Gyr Greece είναι χαρακτηριστική. Πρόκειται για μια εταιρεία με μηδενικό τραπεζικό δανεισμό, με σύγχρονες γραμμές παραγωγής, με τεχνογνωσία, με εξαγωγές άνω του 90% του τζίρου της, με ισχυρό βασικό μέτοχο, αλλά εν τούτοις «φλέρταρε» με το λουκέτο μετά την εμφάνιση – έστω και για δύο χρόνια – αρνητικών αποτελεσμάτων υπό το βάρος του ρίσκου της χώρας και της ύφεσης της οικονομίας και καταδεικνύει τη δύσκολη θέση των άλλων ελληνικών επιχειρήσεων που δεν συγκεντρώνουν τα παραπάνω χαρακτηριστικά και οι οποίες ουσιαστικά ακροβατούν σε τεντωμένο σκοινί.
Ο κύκλος εργασιών της Landis+Gyr Greece προέρχεται σε ποσοστό άνω του 90% από εξαγωγές σε 60 χώρες. Η δε αξία των συνολικών εξαγωγών κατά την τελευταία δεκαετία ξεπερνά τα 500 εκατ. ευρώ. Εφέτος οι πωλήσεις θα διαμορφωθούν στα 55 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το 40% προέρχεται από την Αμερική, το 40% από την Ευρώπη, το 10% από άλλες αγορές και το 10% από τη ΔΕΗ.
Η μητρική Landis+Gyr ιδρύθηκε το 1896 στην Ελβετία. Εχει ενοποιημένες πωλήσεις που ξεπερνούν το 1,5 δισ. δολάρια, δραστηριοποιείται σε 30 χώρες σε πέντε ηπείρους και απασχολεί 5.000 εργαζομένους. Από το 2011 μεγαλομέτοχος με 40% κατέστη Toshiba Corporation.
Παρόλα αυτά η συγκεκριμένη εταιρεία αποκλείεται διαρκώς από τους διαγωνισμούς του αρμόδιου υπουργείου παρότι έχει πάνω από 400 εργαζόμενους.
Αυτή είναι η Ελλάδα και σ΄αυτή την Κολομβία των Βαλκανίων η κρατικοδίαιτη φάυλη ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε 100.000 οικογένειες επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου