Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Για στενότερη συνεργασία σε θέματα αερίου και ηλεκτρισμού συμφώνησαν Τσίπρας-Νετανιάχου

 
Χρήσιμη και εποικοδομητική χαρακτήρισε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τη συνάντηση που είχε με τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπετζιαμίν Νετανιάχου.
Ο κ. Τσίπρας απηύθυνε πρόσκληση σε ισραηλινές επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που παρουσιάζει η Ελλάδα και στάθηκε ιδιαίτερα στη συνεργασία σε ζητήματα
ενέργειας, όπως η ανάπτυξη δικτύων φυσικού αερίου -μέσω τερματικών στην Ελλάδα ή και πιθανή κατασκευή αγωγών-, η μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και σε θέματα τεχνολογίας νερού αλλά και νεοφυών επιχειρήσεων.
Να σημειωθεί ότι στο επίκεντρο βρίσκεται και ο «Eurasia interconnection» που θα απασχολήσει και την τριμερή συνάντηση στην Κύπρο.
Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για σε συγκεκριμένα προγράμματα κοινής δράσης καθώς σχεδιάζεται η ενίσχυση ισραηλινών επιχειρήσεων προκειμένου να αξιοποιήσουν «την πληθώρα ευκαιριών στην Ελλάδα».
Έφερε δε ως παράδειγμα τις νεοφυείς επιχειρήσεις και τον στόχο να ενισχυθεί η «κινητήρια δύναμη της οικονομίας που είναι η έρευνα, η τεχνολογία».
Προανήγγειλε ενίσχυση συνεργασίας σε ζητήματα τεχνολογίας νερού όπως η αφαλάτωση, τη φαρμακευτική τεχνολογία και τη βιοτεχνολογία, ενώ στενότερες συνεργασίες θα προωθηθούν και στον τομέα του τουρισμού.
Νετανιάχου: Ακόμη στενότερη η συνεργασία Ισραήλ-Ελλάδας
Από την πλευρά του ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε ότι η χώρα του θέλει να αδράξει την ευκαιρία του 21 αιώνα.
Συμπλήρωσε δε ότι «ζούμε σε μια ασταθή περιοχή αλλά πιστεύω ότι είμαστε πολύ δυνατότεροι όταν αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις μαζί».
Ελλάδα και Ισραήλ έχουν ενισχύσει την συνεργασία τους και η σημερινή συνάντηση θα βοηθήσει στο να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο τη συνεργασία, υπογράμμισε ο Νετανιάχου.
Ο ίδιος τόνισε ότι συζητείται η συνεργασία των δυο χωρών, αλλά και της Κύπρου στον τομέα της ενέργειας και του φυσικού αερίου, αλλά και στους τομείς των υδάτινων πόρων, της δημόσιας ασφάλειας, των μεταφορών και του τουρισμού.
«Η συνεργασία θα κάνει τις δυο χώρες να ευημερήσουν ακόμα πιο πολύ», σημείωσε.
Αναφέρθηκε εκτενώς στην επέτειο του Ολοκαυτώματος, σημειώνοντας ότι είναι το μεγαλύτερο έγκλημα στην Ιστορία.
«Αναπτύσσουμε και εξελίσσουμε μια φιλία που μπορεί να αποτελέσει συμμαχία για ασφάλεια, ειρήνη και πρόοδο», σημείωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, καλωσορίζοντας τον Αλέξη Τσίπρα στην Ιερουσαλήμ.

Πηγή http://energypress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου