Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Μία καρακάξα... προκάλεσε εκρήξεις (!) και βύθισε στο σκοτάδι τη μισή Τρίπολη

Προβλήματα ηλεκτροδότησης προέκυψαν σήμερα στην Αρκαδία, λόγω της κακοκαιρίας αλλά άμεσα η ΔΕΗ αποκατάστησε τις βλάβες. Ο τεχνικός προϊστάμενος εκμετάλλευσης ΔΕΗ Τρίπολης Ηλίας Κούρος εξήγησε ότι " λόγω του βάρους του χιονιού, οι αγωγοί επιφορτίστηκαν με πολύ βάρος και αυτό είχε το αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεγάλη ταλάντωση των αγωγών, με επακόλουθο βραχυκύκλωμα. Αυτό είναι ένα γεγονός που συμβαίνει σε περίοδο κακοκαιρίας και πτώσης χιονιού".
Οι περιοχές που είχαν ιδιαίτερο πρόβλημα το πρωί ήταν το Καστρί, Άγιος Πέτρος, Φάλανθος, Δημητσάνα, Στεμνίτσα, Πιάνα, Χρυσοβίτσι, Βλαχοκερασιά, Κερασέα, καθώς και η ευρύτερη ..περιοχή Θάνα και Βαλτετσίου.
Ενώ, στη Δημητσάνα, από πτώση δένδρου κόπηκαν αγωγοί. Οι βλάβες αποκαταστάθηκαν άμεσα, παρά το δύσβατο των περιοχών αυτών.

Σημαντική βλάβη υπήρξε και στην πόλη της Τρίπολης, όπου διακόπηκε η ηλεκτροδότηση το μεσημέρι. Η μισή πόλη για περίπου 20 λεπτά δεν είχε ρεύμα. Στην οδό Καλαβρύτων και Ευκλείδου, απέναντι από το ΔΑΚ Τρίπολης, μία καρακάξα κάθησε στον αγωγό, με αποτέλεσμα να γίνουν ισχυρότατες εκρήξεις και να διακοπεί η ηλεκτροδότηση. Άμεσα, πήγαν συνεργεία της ΔΕΗ με επικεφαλής τον Ηλία Κούρο και αποκαταστάθηκε άμεσα η βλάβη.
 
 Πηγή: kalimera-arkadia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου