Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Γούτσος (ΔΕΗ): Παράλογο και εκτός διεθνούς πρακτικής το κόστος των ΝΟΜΕ για τη ΔΕΗ

 
Με δεδομένο το στόχο για μείωση του μεριδίου της ΔΕΗ στο 50% μέχρι το 2020, ο κύριος Σταύρος Γούτσος, αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, μιλώντας από το βήμα του Athens Energy Forum 2017, αναφέρθηκε με επικριτικό τρόπο στον λειτουργία των ΝΟΜΕ και τις επιπτώσεις τους για τη ΔΕΗ.
Όπως είπε, στη Γαλλία τα ΝΟΜΕ καλύπτουν ολόκληρο το
κόστος της EDF, σε αντίθεση με ό,τι γίνεται εδώ.
Στην Ελλάδα, οι μεγαβατώρες που αγοράζονται μπορούν να εξαχθούν, και αυτό, σύμφωνα με τον κ. Γούτσο, αποτελεί μια εξήγηση για την πρόσφατη κρίση.
Πάγιο αίτημα της ΔΕΗ είναι η μείωση του μεριδίου της να προέρχεται από όλες τις κατηγορίες καταναλωτών, και σε αυτό αποσκοπεί η πρόταση για τη σύσταση εταιρειών λιανικής στις οποίες η ΔΕΗ θα διαθέσει μέρος του πελατολογίου της.
Σε σχέση με την κρίση, ο κ. Γούτσος αναφέρθηκε στην καθοριστική συμβολή των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.
Επίσης, ο κ. Γούτσος ανέδειξε τη σημασία που έχει να πετύχει η Ελλάδα τη διάθεση δωρεάν δικαιωμάτων εκπομπών στα πλαίσια της διαδικασίας αναμόρφωσης του ETS.
Τέλος, ο αναπλ. διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ σημείωσε ότι τα τελευταία 6 χρόνια η ΔΕΗ έχει προχωρήσει σε  σημαντικές επενδύσεις ύψους 5,3 δισ. ευρώ. Επίσης, ανέφερε ότι έχουν ήδη ξεκινήσει οι μελέτες για την διασύνδεση της Κρήτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου