Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

ΔΕΔΔΗΕ - Έξυπνοι μετρητές ηλεκτρισμού

Μέσα στο Φεβρουάριο η απόφαση του Συμβουλίου της Επικτρατείας

Στο ΣτΕ έχει καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της εγκυρότητας του διαγωνισμού ένα από τα σχήματα που συμμετείχαν στη διαγωνιστική διαδικασία, η Ενωση Εταιριών OTE-Intrakat-Intrasoft International.

 Κατά τα τέλη Φεβρουαρίου αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που θα κρίνει την τύχη του διαγωνισμού του ΔΕΔΔΗΕ για την εγκατάσταση έξυπνων μετρητών ηλεκτρισμού σε 200.000 καταναλωτές, ενός διαγωνισμού  που ήδη «τρέχει» εδώ και περισσότερο από  2 1/2 χρόνια, από τον Ιούνιο του 2014
Στο ΣτΕ έχει καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της
εγκυρότητας του διαγωνισμού ένα από τα  σχήματα που συμμετείχαν στη διαγωνιστική διαδικασία,  η Ενωση Εταιριών  OTE-Intrakat-Intrasoft International. Ας σημειωθεί ότι ήδη, σε πρόσφατη συνεδρίασή του, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΕΔΔΗΕ απέρριψε την προδικαστική προσφυγή της εν λόγω κοινοπραξίας, ( OTE-Intrakat-Intrasoft International) κατά του πρακτικού οικονομικής αξιολόγησης του διαγωνισμού.
Αν το ΣτΕ δεν κάνει δεκτή την αίτηση της κοινοπραξίας, τότε θεωρείται σχεδόν ως δεδομένο ότι ανάδοχος του έργου θα είναι η Intracom Telecom, της οποίας η προσφορά, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, είναι κατά πολύ χαμηλότερη από αυτήν της ανταγωνιστικής της κοινοπραξίας.. Σε διαφορετική όμως περίπτωση μπορεί να χρειαστεί να επαναπροκηρυχθεί ο διαγωνισμός, με ότι αυτό συνεπάγεται για το πότε θα ολοκληρωθεί το έργο, το οποίο ήδη βρίσκεται σε μεγάλη καθυστερήση
Ας σημειωθεί ότι η εγκατάσταση έξυπνων μετρητών σε 200.000 καταναλωτές, ένα σχετικά μικρό έργο, ανώτατου προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ, αποτελεί το πρώτο βήμα εν όψει του κατά πολύ μεγαλύτερου διαγωνισμού, προϋπολογισμού άνω του 1 δισ. ευρώ  για την τοποθέτηση ψηφιακών μετρητών στο 80% των ηλεκτρικών συνδέσεων στη  χώρα, σε πάνω από 6 εκατ. καταναλωτές. 
Μ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου