Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

ΑΔΜΗΕ: Οι Παραιτήσεις Ζητήθηκαν, Δεν Προσφέρθηκαν

 
Η ανακοίνωση του υπουργείου ενέργειας, άφηνε σαφείς αιχμές για τη στάση των δύο παραιτηθέντων στελεχών του ΑΔΜΗΕ, οι οποίοι προσήλθαν στη χθεσινή συνάντηση με τον Γ. Σταθάκη με διάθεση να δικαιολογήσουν ως νομότυπη τη στάση τους.
Ωστόσο οι δικαιολογίες των κ. Κορωνιωτάκη και Μπλάνα δεν έγιναν αποδεκτές και ζητήθηκε η παραίτησή τους, εξέλιξη η οποία δεν θα είχε έρθει εάν δεν υπήρχε η κινητοποίηση της
αντιπολίτευσης και του τομεάρχη ενέργειας της ΝΔ Κώστα Σκρέκα.

Μάλιστα κάποιες πληροφορίες λένε ότι τελικά τα ποσά – τα οποία δεν ανακοινώθηκαν αναλυτικά από το υπουργείο – είναι ακόμη μεγαλύτερα από τις καταγγελίες που έγιναν στην ερώτηση Σκρέκα (20 χιλιάδες μηνιαίος μισθός, 200 χιλιάδες αναδρομικά). Σε κάθε περίπτωση, είναι σαφές ότι η υπόθεση αναδεικνύει σοβαρά κενά στον έλεγχο των διοικήσεων των εποπτευόμενων ΔΕΚΟ, ιδιαίτερα μετά την ψήφιση του νόμου στα τέλη του 2015 που ήρε το πλαφόν που είχε καθοριστεί το 2012, λόγω κρίσης.  Εντύπωση δε προκαλεί το γεγονός ότι για την υπόθεση σιώπησαν ακόμη και οι κατά τα λοιπά λαλίστατοι για τέτοια ζητήματα εκπρόσωποι των εργαζομένων.

Μια ακόμη "σύμπτωση" αφορά στο γεγονός ότι τα εν λόγω στελέχη έσπευσαν να αξιοποιήσουν τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου νόμου 4354/16.12.2015 περί απελευθέρωσης αποδοχών των επικεφαλής των ΔΕΚΟ, λίγους μήνες πριν ολοκληρωθεί η πώληση του 24% της εταιρείας στην κινεζική State Grid, η οποία προβλέπεται να έχει συμμετοχή στη διοίκηση και οι εκπρόσωποί της θα ελέγχουν για την ορθή εταιρική λειτουργία της θυγατρικής της ΔΕΗ. 

Σημειώνεται ότι ο κ. Σκρέκας με αφορμή την υπόθεση του ΑΔΜΗΕ, έχει ζητήσει να πληροφορηθεί από το υπουργείο ενέργειας αναλυτικά τις αμοιβές των διοικήσεων των εποπτευόμενων ΔΕΚΟ.

(από capital.gr, 07/02/2017)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου