Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

ΑΔΜΗΕ Μέχρι 3 Σεπτεμβρίου οι προσφορές για τη διασύνδεση των Κυκλάδων

 
Παρατείνεται ως τις 3 Σεπτεμβρίου η ημερομηνία υποβολής προσφορών στο διαγωνισμό του ΑΔΜΗΕ για τη τρίτη φάση διασύνδεσης των Κυκλάδων και συγκεκριμένα για την “προμήθεια και εγκατάσταση υπογείων και υποβρυχίων καλωδίων XLPE 150kV για την καλωδιακή Γραμμή Μεταφοράς 150kV Λαύριο- Σύρος ΙΙ” 
Η αρχική προθεσμία έληγε στις 23 Αυγούστου 2018 Επίσης, ο ΑΔΜΗΕ ενημέρωσε τους ενδιαφερόμενους ότι από το αντικείμενο
του έργου αφαιρέθηκε η μελέτη και η υλοποίηση των έργων προστασίας από κυματισμό του λάκκου συνδέσμων μετάβασης στην πλευρά της Σύρου. Με την αλλαγή αυτή μειώνεται ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου κατά 500 χιλ. ευρώ και διαμορφώνεται σε 114, 5 εκατ. ευρώ από 115 εκατ. ευρώ. 
Η τρίτη φάση της διασύνδεσης των Κυκλάδων, έργο που προκηρύχθηκε στις αρχές του καλοκαιριού, αφορά στην πόντιση δεύτερου υποθαλάσσιου ενισχυτικού καλωδίου μεταξύ Λαυρίου και Σύρου, η λειτουργία του οποίου μπορεί να οδηγήσει στην πλήρη απεξάρτηση των νησιών από τους Αυτόνομους Σταθμούς Παραγωγής. Μετά την υποβολή των προσφορών θα ακολουθήσει τεχνική και οικονομική αξιολόγησή τους, ενώ στόχος του ΑΔΜΗΕ είναι ο διαγωνισμός να ολοκληρωθεί και η σύμβαση με τον ανάδοχο να υπογραφεί πριν το τέλος του έτους. 
 Ορίζοντας ολοκλήρωσης του έργου είναι το 2020. Σύντομα εξάλλου αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες της δεύτερης φάσης της διασύνδεσης των Κυκλάδων, με στόχο ολοκλήρωσης το δεύτερο εξάμηνο του 2019. ‘Οπως έχει ήδη ανακοινώσει ο ΑΔΜΗΕ ανάδοχοι του έργου είναι η κοινοπραξία Ελληνικά Καλώδια ΑΕ- Fulgor ΑΕ για την κατασκευή των υποθαλάσσιων καλωδίων που θα συνδέσουν τη Νάξο, την Πάρο και τη Μύκονο. Στην εταιρία Prysmian ανατέθηκε η αναβάθμιση των υφιστάμενων καλωδιακών διασυνδέσεων Λιβαδιού (Εύβοια)-Ανδρου και Ανδρου-Τήνου, ενώ η NARI Group Corporation επελέγη ως ανάδοχος για την κατασκευή Υποσταθμού 150 KV στη Νάξο. Η Β' φάση της Διασύνδεσης των Κυκλάδων, προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ, αφορά στα νησιά Πάρο, Νάξο και Μύκονο. 
‘Οπως επισημαίνει ο ΑΔΜΗΕ, όταν ολοκληρωθεί η τρίτη φάση σχηματίζεται ένα κύκλωμα που διασφαλίζει οριστικά ότι η τροφοδότηση των Κυκλάδων θα γίνεται μόνο από το ηπειρωτικό Σύστημα σε όλες τις λειτουργικές συνθήκες. 
Η πρώτη φάση, της οποίας η λειτουργία εγκαινιάστηκε φέτος, αφορά στη διασύνδεση της Σύρου με το Λαύριο, καθώς και με τα νησιά Πάρο, Μύκονο και Τήνο. 

 www.businessenergy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου