Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018

Διορίστηκε με υπουργική απόφαση η ΔΑΠΕΕΠ ως εκπλειστηριαστής για την δημοπράτηση των δικαιωμάτων εκπομπής αερίων του θερμοκηπίου

 
Με απόφαση του το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας κατέληξε στον διορισμό εκπλειστηριαστή για τη δημοπράτηση των δικαιωμάτων εκπομπής αερίων θερμοκηπίου του ελληνικού κράτους.
Ειδικότερα, με την παρούσα απόφαση, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 22 παρ. 1 του Κανονισμού με αριθ. 1031 της 12ης Νοεμβρίου 2010
της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως εκάστοτε ισχύει, διορίζεται ο εκπλειστηριαστής για τη δημοπράτηση των δικαιωμάτων εκπομπής αερίων του θερμοκηπίου του ελληνικού κράτους, όπως αναφέρει σχετικά στο πρώτο άρθρο του σχετικού νόμου.
Στη συνέχεια, αναφέρεται πως ως εκπλειστηριαστής για την εν λόγω διαδικασία, για την χρονική περίοδο από 13.10.2018 έως 31.12.2020, διορίζεται η Ανώνυμη Εταιρεία του Ελληνικού Δημοσίου, ΔΑΠΕΕΠ (Διαχειριστής ΑΠΕ και Εγγυήσεων Προέλευσης Α.Ε.).
Όσον αφορά τα δικαιώματα και τα καθήκοντα της ΔΑΠΕΕΠ ως εκπλειστηριαστή έναντι του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς και κάθε άλλο ειδικό ή τεχνικό θέμα σε σχέση με τη λειτουργία αυτή, θα καθοριστούν στη σχετική σύμβαση που θα υπογραφεί από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τη ΔΑΠΕΕΠ και σύμφωνα με τα όσα ορίζει η κοινοτική νομοθεσία.
Δείτε σε επισυναπτόμενο αρχείο ολόκληρη την σχετική υπουργική απόφαση.
energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου