Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Από τον Οκτώβριο μπαίνει στην προμήθεια ρεύματος η Μotor Οil - Εγκρίνεται τις επόμενες εβδομάδες το deal με την NRG

 
Νέα δεδομένα για την αγορά προμήθειας δημιουργεί η είσοδος ενός από τους μεγαλύτερους ενεργειακούς παίκτες του εγχώριου ενεργειακού κλάδου. Όπως τόνισε χθες παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα του εξαμήνου, η διοίκηση της Motor Oil Hellas, η
εξαγορά της NRG αποτελεί το όχημα για τη δραστηριοποίηση της ΜΟΗ στην αγορά προμήθειας του ηλεκτρισμού. 
Σύμφωνα με τον αν. διευθύνοντα σύμβουλο Π. Τζαννετάκη, η έγκριση της συναλλαγής από τις αρμόδιες αρχές ανταγωνισμού αναμένεται να δοθεί μέσα στο επόμενο δίμηνο, τέλη Σεπτεμβρίου αρχές Οκτωβρίου και αμέσως μετά θα ξεκινήσει ο όμιλος την εντατικοποίηση της παρουσίας του στην αγορά. 
Εκτός από το ρεύμα, η ΜΟΗ, μέσω της θυγατρικής της Coral θα ξεκινήσει την καμπάνια της για είσοδο και στην αγορά του φυσικού αερίου, με αιχμή του δόρατος το δίκτυο των 700 πρατηρίων καυσίμων αλλά και τους 200 χιλιάδες πελάτες που επισκέπτονται τα σημεία εξυπηρέτησης των εταιρειών του ομίλου καθημερινά.
Σε ό,τι αφορά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων εξαμήνου της ΜΟΗ, χθες στους αναλυτές, αξίζει να αναφερθεί ότι σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε η διοίκηση, η εσωτερική ζήτηση καυσίμων δεν κινήθηκε τόσος ικανοποιητικά στο β τρίμηνο και παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε η θερινή σεζόν που περιλαμβάνει και τον τουρισμό, συνολικά στην αγορά οι πωλήσεις στο εξάμηνο διατηρούν αρνητικό πρόσημο 4,3%, με τις θυγατρικές της ΜΟΗ ωστόσο να ενισχύουν τα μερίδια αγοράς και να διατηρούν θετικές πωλήσεις. 
Από τις θετικές εκπλήξεις εξάλλου ήταν η αύξηση των πωλήσεων ναυτιλιακού και αεροπορικού καύσιμου, που εμφανίζουν υψηλότερα περιθώρια κέρδους. Μάλιστα ο όμιλος αναμένει αρχές Οκτωβρίου τα αποτελέσματα της μελέτης του συμβούλου για τις απαραίτητες βελτιώσεις στο διυλιστήριο ενόψει των αλλαγών των κανονισμών του ΙΜΟ (διεθνούς ναυτιλιακού οργανισμού) για τη μείωση της περιεκτικότητας σε θείο των καυσίμων που χρησιμοποιούν τα πλοία. Σε αυτήν την αγορά πάντως των ναυτιλιακών καυσίμων η ΜΟΗ αποκτά ολοένα και πιο σημαντική παρουσία.


energypress.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου