Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018

Μανουσάκης: Αντικειμενικά, οι διακοπές ρεύματος προκλήθηκαν από ένα εξαιρετικά σπάνιο γεγονός

"Το πρόβλημα προέκυψε από πτώση αγωγού μεταφοράς επάνω σε τρεις ζυγούς, στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Παλλήνης. Οι τεχνικοί διευθυντές του ΑΔΜΗΕ ανέφεραν ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά σπάνιο γεγονός. Δεν υπήρξε ξανά εκτεταμένη διακοπή ρεύματος εδώ και 14 χρόνια. Αντικειμενικά, είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο
γεγονός", σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ κ. Μ. Μανουσάκης στον στον 105,5 Στο Κόκκινο. "Αυτή την στιγμή διερευνούμε ακριβώς να βρούμε ποια είναι η αιτία", συνέχισε ο κ. Μανουσάκης, "υπάρχουν δύο πιθανά στοιχεία του συστήματος, στα οποία μπορεί να οφείλεται η αστοχία. Το ζήτημα είναι ότι είναι καινούργια στοιχεία, έχουν εγκατασταθεί πρόσφατα, οπότε δεν εκτιμούμε ότι υπάρχει ορατός κίνδυνος για το μέλλον", υπογράμμισε ο ίδιος.
"Δεδομένου του χθεσινού, θα προβούμε σε έκτακτη εξέταση όλων των στοιχείων του δικτύου, των στοιχείων των Κέντρων Υπερυψηλής Τάσης, καταρχήν στην περιοχή της Αττικής, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο στο μέλλον", προσέθεσε.
Εξάλλου, απαντώντας σε όσους μιλούν περί έλλειψης συντήρησης λόγω έλλειψης προσωπικού, ο κ. Μανουσάκης είπε ότι "είναι αυτοί που ακόμα και σήμερα βγάζουν ανακοινώσεις υπέρ της πλήρους ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ, κάτι που θα σήμαινε απολύσεις, λιγότερο προσωπικό, χειρότερη συντήρηση, όπως σε κάθε διαχειριστή που έχει ιδιωτικοποιηθεί, στην Ευρώπη και αλλού". "Τα στοιχεία αυτά του δικτύου, τεράστια, μεγαλύτερα από το μέγεθος ενός ανθρώπου, μπορούν να "ζήσουν" για δεκαετίες. Η διοίκηση όμως, όταν το Δημόσιο ανέλαβε τον έλεγχο, αποφάσισε να προχωρήσει σε ανανέωση στοιχείων που δεν έχουν φτάσει στην ηλικία για να ανανεωθούν. Υπάρχουν γι' αυτό 40 εκατ. ευρώ επιπλέον την επόμενη τετραετία. Άρα, όλες αυτές οι αιτιάσεις είναι πραγματικά εκτός τόπου και χρόνου", κατέληξε.
energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου