Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

Η κοινοπραξία Τσέχων – ΤΕΡΝΑ κατέθεσε την μοναδική προσφορά για τις Μονάδες της Μεγαλόπολης

 
Μια μοναδική προσφορά για τις μονάδες της Μεγαλόπολης, κατατέθηκε σήμερα από την κοινοπραξία Seven Energy – ΤΕΡΝΑ. H προσφορά των Τσέχων αφορά επίσης και την μονάδα της Μελίτης. Στο διαγωνισμό κατέθεσε προσφορά ακόμα μια εταιρία ο Μυτιληναίος αλλά αφορά μόνο την
μονάδα της Μελίτης.
Διαβάζουμε σχετικά στο energypress.gr :
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δύο προσφορές κατατέθηκαν στο διαγωνισμό για την αποεπένδυση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.
Η μια προσφορά προέρχεται από τον όμιλο Μυτιληναίου και αφορά τη μονάδα της Μελίτης και η δεύτερη από την κοινοπραξία Seven Energy-Τέρνα και αφορά και τις δύο μονάδες, Μεγαλόπολης και Μελίτης, θέτει δε σειρά αιρέσεων και προϋποθέσεων, υπό τις οποίες ισχύει η προσφορά. Οι προϋποθέσεις της προσφοράς είναι εκείνες που έθετε η πλευρά της κοινοπραξίας Τσέχων – ΤΕΡΝΑ κατά τη διαδικασία που προηγήθηκε της κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών, και οι οποίες είχαν απορριφθεί από τη ΔΕΗ.
Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε στις 12 το μεσημέρι. Αυτήν την ώρα ελέγχονται ως προς τα τυπικά, εάν έχει υπογραφεί το Σύμφωνο Αγοραπωλησίας (SPA) εάν έχει κατατεθεί έγκυρη εγγυητική κλπ. Εφόσον κριθεί ότι πληρούνται όλοι οι όροι, τότε οι φάκελοι με τις προσφορές θα μεταφερθούν στα κεντρικά της ΔΕΗ στην οδό Χαλκοκονδύλη, όπου και θα ανοίξουν οι οικονομικές προσφορές που έχουν κατατεθεί έγκυρα αλλά και η αποτίμηση του ανεξάρτητου εκτιμητή της ΔΕΗ.
Επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται στις επόμενες ώρες. 
Υπενθυμίζεται οτι ο διαγωνισμός χρειάστηκε να οδηγηθεί σε συνεχείς παρατάσεις μέχρι να κατατεθούν οι σημερινές προσφορές. Μη δεσμευτικό ενδιαφέρον είχε εκδηλωθεί για τις δύο υπό αποεπένδυση εταιρείες του Βορά (Μελίτη Ι και άδεια για Μελίτη ΙΙ) και του Νότου (Μεγαλόπολη 3,4) από τα εξής σχήματα:
  • Όμιλος Κοπελούζου σε συνεργασία με την κινεζική China Energy (Beijing Guohua Power)
  • ΓΕΚ Τέρνα σε συνεργασία με την τσεχική Seven Energy  (Indoverse Czech Coal Investments Limited)
  • Μυτιληναίος
  • ELVALHALCOR
  • Energeticky a prumyslovy holding (EPH)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου