Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

Μετά την μη προσφορά Seven Energy-Τέρνα μοναδική προσφορά του Μυτιληναίου - Την Παρασκευή 8/2 συνεδριάζει το ΔΣ της ΔΕΗ

Μετά την μη προσφορά  Seven Energy-Τέρνα μοναδική προσφορά του Μυτιληναίου - Την Παρασκευή 8/2 συνεδριάζει το ΔΣ της ΔΕΗ 
Κύκλοι της ΔΕΗ αποσαφηνίζουν ότι η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου η οποία θα γίνει την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου θα αξιολογήσει τις όποιες προσφορές έχουν υπάρξει για Μελίτη και Μεγαλόπολη αλλά βελτιωτική προσφορά θα ζητήσει μόνο από τον ‘Ομιλο Μυτιληναίου.Η αρχική ανακοίνωση της ΔΕΗ ανέφερε τα εξής:
Το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ που θα συνεδριάσει την
Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου θα αξιολογήσει τις δύο προσφορές που κατατέθηκαν στο πλαίσιο του διαγωνισμού για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της Μελίτης και της Μεγαλόπολης.Η ΔΕΗ περιορίσθηκε σήμερα να επιβεβαιώσει ότι υποβλήθηκαν δύο προσφορές και να δηλώσει ότι ζήτησε ήδη την βελτίωσή τους χωρίς να ανακοινώσει ούτε το ύψος των προσφορών αλλά ούτε και το ύψος της αποτίμησης του ανεξάρτητου εκτιμητή που άνοιξε μαζί με τις προσφορές.
Έτσι η όλη υπόθεση μετατίθεται για την Παρασκευή προκειμένου στο μεσοδιάστημα να γίνουν και οι κατάλληλες διεργασίες ώστε να ληφθούν οριστικές αποφάσεις.
 Από την στιγμή που η ανακοίνωση της κοινοπραξίας της Seven Energy είναι προφανής για μη υποβολή δεσμευτικής προσφοράς σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έχει ορίσει η ΔΕΗ η ανακοίνωση αυτή δημιουργεί εύλογο ερώτημα για το αν υφιστάται δύο προσφορές σε επίπεδο τυπικό ή ουσιαστικό.
Την απάντηση θα την δώσει η ίδια η ΔΕΗ την Παρασκευή8/2 μετα τα τρέχοντα δεδομένα όμως μόνο η προσφορά του Μυτιληναίου είναι μέσα στους όρους της διαδικασίας και τις προδιαγραφές της ΔΕΗ.

Ο Όμιλος SEV.EN ENERGY και ο στρατηγικός του εταίρος Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (από κοινού «η Κοινοπραξία») αποφάσισαν να μην υποβάλουν δεσμευτική προσφορά για τη διαδικασία αποεπένδυσης των λιγνιτικών μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού («η ΔΕΗ») σε Μεγαλόπολη και Μελίτη με βάση τις τελικές Συμβάσεις Αγοραπωλησίας Μετοχών («οι ΣΑΜ»), όπως αυτές ανακοινώθηκαν από τη ΔΕΗ.

Όπως αναφέρουν οι δύο εταιρείες σε ανακοίνωση που εξέδωσαν:

Δυστυχώς, οι τελικοί όροι και προϋποθέσεις της συναλλαγής, όπως αυτές έχουν αποτυπωθεί στις εν λόγω ΣΑΜ και εγκριθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ στις 20 Δεκεμβρίου 2018, σε συνδυασμό με έναν αριθμό επιπρόσθετων αστάθμητων παραγόντων, εξακολουθούν να επιβαρύνουν με σημαντικούς κινδύνους τον Αγοραστή, γεγονός το οποίο δεν θα μπορούσε να γίνει αποδεκτό από την Κοινοπραξία.

Ωστόσο, η Κοινοπραξία αποφάσισε να υποβάλει Δεσμευτική Προσφορά στη βάση εναλλακτικής εκδοχής της ΣΑΜ, η οποία περιλαμβάνει μια πιο ισορροπημένη κατανομή κινδύνων μεταξύ του Πωλητή και του Αγοραστή, καθώς και γεφυρώνει το κενό μεταξύ των προσδοκιών του Πωλητή και του Αγοραστή σε σχέση με την εξέλιξη της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Θεωρούμε ότι η εναλλακτική εκδοχή της ΣΑΜ είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με τις αρχές ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης και, ως εκ τούτου, μπορεί να οδηγήσει στο κλείσιμο της συναλλαγής.

Η Κοινοπραξία μας ήταν και παραμένει προσηλωμένη στο εγχείρημα και υποβάλλει αυτή την πρόταση προκειμένου να διασφαλίσει την επιτυχή έκβαση της διαγωνιστικής διαδικασίας και τη βιωσιμότητα των μονάδων προς συμφέρον όλων των εμπλεκόμενων μερών, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων και των τοπικών κοινωνιών.


http://worldenergynews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου