Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

Σοβαρές ελλείψεις προσωπικού δημιουργούν προβλήματα στα ορυχεία της ΔΕΗ στη Δυτική Μακεδονία

 
Σοβαρό είναι το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού στις εγκαταστάσεις της  ΔΕΗ στη Δυτική Μακεδονία, με αποτέλεσμα να διαμορφώνονται επικίνδυνες καταστάσεις τόσο για τη λειτουργία των ορυχείων όσο και -κυρίως- για τους ίδιους τους εργαζόμενους και την ασφάλειά τους.
Οι κενές θέσεις στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου υπολογίζονται σε
150, ενώ μεγάλα είναι τα προβλήματα και στο Ορυχείο Αμυνταίου. Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες του energypress το ζήτημα έχει μεταφερθεί στη διοίκηση της ΔΕΗ από τα στελέχη των εγκαταστάσεων, οι οποίοι έχουν διατυπώσει και εγγράφως το αίτημά τους για στελέχωση των εγκαταστάσεων με νέο προσωπικό.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ΔΕΗ προσανατολίζεται να δώσει λύση στο ζήτημα της λειτουργίας του Ορυχείου Αμυνταίου, στο οποίο δουλεύουν σήμερα 280 εργαζόμενοι, με την αλλαγή του υφιστάμενου καθεστώτος, κάνοντας 2 τις βάρδιες και προχωρώντας σε περιορισμό του 43ωρου.
Η συγκεκριμένη πρόταση συναντά τη σφοδρή αντίδραση των εργαζομένων, οι οποίοι τονίζουν ότι κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σε περιορισμό της λειτουργίας του ορυχείου, αύξηση της εντατικοποίησης της εργασίας με άμεσους κινδύνους για την ασφάλεια των εργαζομένων. Επισημαίνουν, μάλιστα, ότι μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελέσει προπομπό για περαιτέρω αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων.
Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι αντί για την οποιαδήποτε περικοπή, είναι άμεση ανάγκη να γίνουν στοχευμένες προσλήψεις σε συγκεκριμένο χώρο και ειδικότητες.

Γιάννα Παπαδημητρίου
energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου