Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

Με εκπλήξεις η λίστα των traders με τους οποίους θα συνεργαστεί φέτος η ΔΕΗ

 
Εκπλήξεις περιλαμβάνει η λίστα των traders με τους οποίους θα συνεργαστεί φέτος η ΔΕΗ για τις εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας από τις βόρειες διασυνδέσεις της χώρας.
Η λίστα καταρτίστηκε από το ΔΣ της ΔΕΗ, το οποίο και ενέκρινε πρόσφατα το πρόγραμμα εισαγωγών ηλεκτρικής
ενέργειας από τις βόρειες διασυνδέσεις για το 2019.
Σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, η ΔΕΗ αποφάσισε να συνεργαστεί με τις: ALPIQ, CEZ, EFT, ELPETRA, ENMAR, FREEPOINT,  GRAND ENERGY, HSE, GREΕΝ, LET και TERNA ENERGY TRADING.
Από τη λίστα αυτή απουσιάζουν μεγάλα ονόματα του κλάδου, ενώ περιλαμβάνονται εταιρείες που πέρυσι δεν είχαν αξιοσημείωτη παρουσία στο διασυνοριακό εμπόριο ρεύματος από τις διασυνδέσεις της χώρας με Βουλγαρία, ΠΓΔΜ και Αλβανία.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στα Μηνιαία Δελτία ΗΕΠ του Χρηματιστηρίου Ενέργειας για το 2018 δεν καταγράφεται δραστηριότητα των ELPETRA, ENMAR, FREEPOINT και GRAND ENERGY.
Για παράδειγμα, σύμφωνα με τα στοιχεία για το Δεκέμβριο του 2018, από τις παραπάνω εταιρείες, ρεύμα στη χώρα εισήγαγαν μόνο οι εξής:
ALPIQ ENERGY: 33,302 MWh
CEZ  AS: 19 MWh
EFT_SLOVENIA: 21,295  MWh
HSE: 28,375 ΜWh
GREEΝENV: 33,116 MWh
LE TRADING: 1,417 MWh
Σημειώνεται, τέλος, ότι η ΔΕΗ με την ALPIQ διατηρούν θυγατρική στη Βουλγαρία που δραστηριοποιείται στο διασυνοριακό εμπόριο ηλεκτρικής ενέργειας.
energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου