Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

Η Ένωση Τεχνικών Ομίλου ΔΕΗ Κέρκυρας, στον Περιφερειάρχη Ι.Ν.

Για τα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο ενημέρωσαν τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο, ο πρόεδρος Σπύρος Αργυρός και τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Τεχνικών (ΕΤΕ) Ομίλου ΔΕΗ
Κέρκυρας. Οι τεχνικοί της ΔΕΗ εργάζονται υπερβάλλοντας εαυτόν, καθώς για όλη την Κέρκυρα υπάρχουν μόλις 11 άτομα εργαζόμενοι στα συνεργεία για βλάβες, ζημιές, αποκαταστάσεις ηλεκτροδότησης κλπ.
Πέραν του θέματος της έλλειψης προσωπικού, τη συνάντηση απασχόλησαν ακόμη τα ζητήματα της στέγασης των υπηρεσιών της ΔΕΗ και των θυγατρικών της, της εντεινόμενης επιλογής εργολάβων στη θέση της πρόσληψης μόνιμου προσωπικού καθώς και της άρνησης υπαλλήλων να εργαστούν σε κενές θέσεις στην Κέρκυρα, εξαιτίας (κυρίως) των ακριβών ενοικίων.
«Έχουμε τονίσει πολλές φορές ότι θα πρέπει η οργάνωση του Κράτους να στοιχηθεί με εκείνη της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, η οποία είναι υπεύθυνη για τα νησιά. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, εξαιτίας προβλημάτων που έρχονται από το παρελθόν, η Κέρκυρα είναι σε σημείο οριακό στις ενεργειακές της ανάγκες. Ελλοχεύει ανά πάσα στιγμή κίνδυνος μπλακ-άουτ που θα δημιουργήσει σωρεία προβλημάτων. Το επόμενο διάστημα θα συνεργαστούμε με τους εργαζόμενους και θα συζητήσουμε πως θα βοηθήσουμε στην επίλυση των προβλημάτων τους», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, υπογραμμίζοντας ότι ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου είναι επιτακτική ανάγκη η ενίσχυση του ομίλου ΔΕΗ σε όλα τα Ιόνια Νησιά, για καλύτερες υπηρεσίες στους κατοίκους και επισκέπτες και ομαλή ηλεκτροδότηση των νησιών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου