Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

Κ. Χατζηδάκης για "Πτολεμαΐδα 5": "Αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων ότι ήταν μια εσφαλμένη επιλογή και πρέπει να δούμε αυτή την ώρα πως θα το αντιμετωπίσουμε..."

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα  
 "Εσφαλμένη επιλογή" χαρακτήρισε σήμερα σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm και στους Νίκο Χατζηνικολάου
και Αντώνη Δελλατα, την επένδυση 1,5 δις της νέας μονάδας" Πτολεμαΐδα 5" ο Υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης.
Ο κ. Χατζηδάκης ρωτήθηκε από τον Αντώνη Δελλάτόλα για την
συγκεκριμένη επένδυση που σχεδίασε και προώθησε η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, αν το 1,5 δις "εσφιξε" την θηλεια στον λαιμό της επιχείρησης έτσι ώστε να προκαλέσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ΔΕΗ.
Ο κ. Χατζηδάκης απαντώντας, χαρακτήρισε την Πτολεμαΐδα 5 "λάθος επιλογή" πρόσθετωντας πως εξεταζονται σενάρια για να περιοριστεί η ζημιά της επιχείρησης.
Διαβάστε το ακριβές απομαγνητοφωνημενο απόσπασμα της συνεντευξης: *Αντ.Δ.:* *Ναι, σε αυτή την κατάσταση προφανώς.
Εγώ θέλω, όμως, να σας θυμίσω και να μου απαντήσετε ότι μάλλον, αν θυμάμαι καλά, εσείς μαζί με το ΠΑΣΟΚ είχατε σχεδιάσει τη μονάδα αναβάθμισης της Πτολεμαΐδας, η οποία κόστισε 1,5 δισ. Δεν συνέβαλε αυτό στο να σφίξει η θηλιά στο λαιμό της επιχείρησης;* *Κ.Χ.:* Εμείς μαζί με το ΠΑΣΟΚ.
Ακούστε. Όλα τα κόμματα έχουν ευθύνες σε αυτό. Σας το λέω ευθέως και μετράω τα λόγια μου, όλα όσα σας είπα από την αρχή μέχρι τέλους. Δεν θέλω εγώ να παίξω με την πολιτική μου αξιοπρέπεια και να λέω ότι μου έρθει και να τα βρίσκω μπροστά μου σε μερικά χρόνια.
Προσπαθώ να αντέχουν αυτά που λέω και σήμερα και αύριο και του χρόνου. Λοιπόν, αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων ότι ήταν μια εσφαλμένη επιλογή και πρέπει να δούμε αυτή την ώρα πως θα το αντιμετωπίσουμε, έτσι ώστε η ζημία για τη ΔΕΗ να περιοριστεί και ταυτοχρόνως να εξασφαλιστεί η ενεργειακή επάρκεια της χώρας ή ένα σχέδιο που θα οδηγεί τελικά σε απολιγνιτοποίηση. Αυτή την ώρα μελετάμε πολλές και διαφορετικές επιλογές. Δεν είμαι σε θέση σήμερα, την ώρα που σας μιλάω, να σας πω αλλά θα είμαστε σύντομα σε θέση. Όπως ξέρετε, η διοίκηση της επιχείρησης τοποθετήθηκε στις 22 Αυγούστου.
Είναι ένα Διοικητικό Συμβούλιο ενός μηνός. Δεν μπορεί να λύσει όλα τα θέματα, όπως τα κινούμενα σχέδια, αμέσως. Σίγουρα η κατεύθυνση είναι απολιγνιτοποίηση και δέχομαι την παρατήρηση για τις ευθύνες όλων των κομμάτων για αυτό το θέμα. Τη δέχομαι! Ολόκληρη την συνέντευξη μπορείτε να την διαβάσετε στο δελτίο τύπου του ΥΠΕΝ:
http://ypeka.gr/Default.aspx?tabid=785&sni%5B524%5D=6617&language=el-GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου