Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

ΓΕΝΟΠ: Βλέπει απαίτηση των θεσμών για πωλητήρια σε υδροηλεκτρικούς σταθμούς της ΔΕΗ – Συνάντηση σήμερα με τον Κωστή Χατζηδάκη

Δεδομένη θεωρεί η ΓΕΝΟΠ την αξίωση των θεσμών για πώληση υδροηλεκτρικών σταθμών της ΔΕΗ μετά το ναυάγιο της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων.
Την εκτίμηση αυτή θα μεταφέρει σήμερα το προεδρείο της Ομοσπονδίας στον υπουργό ΠΕΝ Κωστή Χατζηδάκη, κατά την πρώτη επίσημη συνάντηση τους,  από τον οποίο θα επιδιώξει να
αποσπάσει τη δέσμευση της κυβέρνησης για την αποτροπή της ικανοποίησης τέτοιου αιτήματος.

Σύμφωνα με συνδικαλιστικές πηγές, το συνδικάτο των εργαζομένων πιστεύει ότι οι θεσμοί θα ανοίξουν το ευαίσθητο θέμα της πώλησης υδροηλεκτρικών σταθμών καθώς η κυβερνητική ανακοίνωση περί κατάργησης των ΝΟΜΕ σε συνδυασμό με την αποτυχία πώλησης των λιγνιτικών μονάδων δεν συνοδεύεται από ισοδύναμα μέτρα για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρισμού.
Αν και ο Κωστής Χατζηδάκης έχει διαμηνύσει πως δεν θα δεχτεί τέτοιο μέτρο, εντούτοις, η ΓΕΝΟΠ διατηρεί τις επιφυλάξεις της
Η Ομοσπονδία θα ζητήσει επίσης περισσότερες λεπτομέρειες ως προς τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για την επίσπευση του κλεισίματος των λιγνιτικών μονάδων, κάτι για το οποία αντιτάσσεται. Πάντως, η κυβέρνηση φαίνεται ότι προωθεί αυτήν την λύση ως προς το άνοιγμα της αγοράς ρεύματος και ταυτόχρονα ξεκινά τις διαδικασίες εκπόνησης αναπτυξιακών σχεδίων για τις περιοχές αυτές και ιδίως της Δυτικής Μακεδονίας. Σχετική συνάντηση υπήρξε άλλωστε χθες ανάμεσα στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασσαπίδη.
Στα θέματα που θα ανοίξει η ΓΕΝΟΠ είναι και οι εξαγγελίες της κυβέρνησης και της διοίκησης της ΔΕΗ για οικειοθελής αποχώρηση εργαζομένων, η μείωση της έκπτωσης συνέπειας προς τους πελάτες της επιχείρησης καθώς και το ψαλίδισμα της έκπτωσης της τιμής προμήθειας ρεύματος προς τους εργαζομένους.
Η ΓΕΝΟΠ έχει διαμηνύσει προς όλους τους τόνους πως δεν θα δεχτεί πολιτικές που οδηγούν στη συρρίκνωση της δημόσιας εταιρίας, υποστηρίζοντας πως υπάρχουν εναλλακτικές πηγές άντλησης εσόδων για τη διάσωσή της.
energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου