Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

ΔΑΚΕ/ΕΤΕ-ΔΕΗ: Ποιοι δημιουργούν προβλήματα στο ΔΕΔΔΗΕ;;;


Όλοι μας αντιλαμβανόμαστε την τραγική οικονομική κατάσταση που έχει περιέλθει η ΔΕΗ, ως αποτέλεσμα της προηγούμενης διακυβέρνησης και διοίκησης της επιχείρησης, οι οποίες κατόρθωσαν να την φτάσουν στα πρόθυρα της ολικής χρεωκοπίας. Την ίδια στιγμή, κανείς δεν δικαιούται να προχωρά σε κινήσεις και ενέργειες που υπονομεύουν τη σύμπνοια και την εργασιακή ειρήνη ανάμεσα στο προσωπικό των εταιρειών του Ομίλου. 


Δυστυχώς, η διοίκηση της ΔΕΗ παγιδευμένη από διάφορους «καλοθελητές» προέβη σε ένα ολίσθημα διχαστικού χαρακτήρα με τις καταγγελίες που έκανε προς τη ΡΑΕ για το θέμα των αποκοπών ηλεκτρικού ρεύματος στους κακοπληρωτές, τον τρόπο αντιμετώπισης και χειρισμού από τον ΔΕΔΔΗΕ,
επαναλαμβάνοντας με αυτόν τον τρόπο μία αρνητική τακτική που είχε αρχικό εμπνευστή την διοίκηση Παναγιωτάκη, δημιουργώντας έτσι την εντύπωση ότι η εταιρεία δεν είναι θυγατρική της ΔΕΗ αλλά ανταγωνίστριά της. 

Καθήκον όσων διοικούν τον ΔΕΔΔΗΕ είναι να βοηθήσουν να βγει από το τέλμα και την απαξίωση που τον προκάλεσε η απερχόμενη διοίκηση και η προηγούμενη κυβέρνηση, οι οποία είχε αφήσει την εταιρεία στο έλεος των εργολάβων και των ντόπιων ιδιωτικών συμφερόντων. Δυστυχώς, οι εμφύλιες εσωτερικές κόντρες των τελευταίων ετών, μεταξύ της ηγεσίας των δύο εταιριών, απέφερε τον οικονομικό στραγγαλισμό του ΔΕΔΔΗΕ με συνέπεια να σταματήσουν οι επενδύσεις εκσυγχρονισμού. 

Συνάδελφοι,

 Όλα τα προηγούμενα χρόνια το συνδικαλιστικό κίνημα έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου και καυτηρίαζε τα κακώς κείμενα όπως την έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού στην επιχείρηση, η οποία έχει ξεμείνει από υλικά, εφόδια, μετρητές, κολώνες και πάσης φύσεως εξοπλισμό απαραίτητο για τη λειτουργία του. 

Πρωτίστως όμως, ο ΔΕΔΔΗΕ στηρίζεται στην αυταπάρνηση και τον επαγγελματισμό των συναδέλφων οι οποίοι κάτω από αντίξοες εργασιακές συνθήκες (εργατικά ατυχήματα, καιρικά φαινόμενα, χειροδικίες), δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους. Όσοι λοιπόν επιμένουν να διχάζουν και να υπονομεύουν τον ρόλο του ΔΕΔΔΗΕ κάπου αλλού αποσκοπούν... 

Η ΔΑΚΕ/ΕΤΕ διαφωνεί με αυτές τις πρακτικές και είναι υπέρ της εύρυθμης συνεργασίας και λειτουργίας των εταιρειών για το καλό των εργαζομένων και των Εταιριών.


                          Γραφείο Τύπου ΔΑΚΕ/ΕΤΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου