Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

ΔΕΗ: Τα στοιχεία της έκθεσης που γκρεμίζουν την καταστροφολογία Χατζηδάκη

Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΕΗ: Τα στοιχεία της έκθεσης που γκρεμίζουν την καταστροφολογία Χατζηδάκη 

Τα οικονομικά στοιχεία που έφερε στη δημοσιότητα η έκθεση του ορκωτού ελεγκτή για την οικονομική κατάσταση της ΔΕΗ καταγράφουν (σ.σ. την περίοδο που δεν ήταν κυβέρνηση η Ν.Δ.) ζημιές μετά από φόρους ύψους 274,8 εκατ. ευρώ, που είναι μειωμένες κατά 48,5% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα και είναι θετική ως προς τη βιωσιμότητα της επιχείρησης.
«Αποφύγαμε την αρνητική εξέλιξη της χρεοκοπίας», σχολίασε ο
υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, στηριζόμενος και στην έκθεση του ορκωτού λογιστή για την επιχείρηση. «Από τις 7 Ιουλίου και μετά εργαστήκαμε συνεχώς για να αποφύγει η ΔΕΗ τη χρεωκοπία. Τα καταφέραμε. Η προσπάθεια τώρα συνεχίζεται για την εξυγίανση και την ανάπτυξη του ενεργειακού πυλώνα της χώρας», πρόσθεσε, εκμεταλλευόμενος πλήρως τις πολιτικές κινήσεις και τα αποτελέσματα που αυτές επέφεραν όταν στην εξουσία ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Η οικονομική έκθεση Α’ εξαμήνου 2019 αποτυπώνει την άρση της αβεβαιότητας για την επιχείρηση, μετά από τα μέτρα που ανακοινώθηκαν» ανέφεραν κύκλοι της ΔΕΗ διαψεύδοντας πλήρως τα κινδυνολογικά σενάρια του υπουργού της Νέας Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν, το EBITDA (κέρδη προ τόκων φόρων και αποσβέσεων) ανήλθε σε 108,6 εκατ. ευρώ, από 91,7 εκατ. ευρώ πέρυσι (ενισχυμένο κατά 18,4%). Παρά τη μείωση της ζήτησης ενέργειας, η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού παρουσίασε αύξηση 4,3% του κύκλου εργασιών, ο οποίος διαμορφώθηκε στα 2,3 δισ. ευρώ, καθώς και μείωση των λειτουργικών δαπανών κατά 24,4%.
Στις δηλώσεις του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Γ. Στάσσης, προανήγγειλε «αποκατάσταση της λειτουργικής κερδοφορίας και των ταμειακών ροών», εστιάζοντας στις αυξήσεις των τιμολογίων που ισχύουν από την 1η Σεπτεμβρίου, σε συνδυασμό με τη νέα μείωση της έκπτωσης συνέπειας στο 5%, ενώ υποστήριξε ότι η επίπτωση για τον καταναλωτή «θα είναι η ελάχιστη δυνατή» λόγω της μείωσης του ΦΠΑ και του ΕΤΜΕΑΡ.
rp.news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου