Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ για τις δηλώσεις Μητσοτάκη: «Η κοινωνία της Κοζάνης περιμένει ικανοποιητικές απαντήσεις από την κυβέρνηση»


Στη Νέα Υόρκη ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι μέχρι το 2028 θα κλείσουν όλες οι λιγνιτικές μονάδες της χώρας. Η δήλωση αυτή είναι αποσπασματική και βεβιασμένη ως διακήρυξη, και μόνο ως επικοινωνιακό πυροτέχνημα και μάλιστα με έλλειψη τεκμηρίωσης και προοπτικής, μπορεί να εκληφθεί.


Η ακριβής ερμηνεία της δήλωσης αυτής σημαίνει διακοπή της επένδυσης για τη μονάδα Πτολ/δα V. Δεν έχει νόημα να επενδύεις σε μια νέα μονάδα η οποία μπορεί να ενταχθεί στο σύστημα σε 2 χρόνια για να λειτουργήσει 7 χρόνια μόνο. Η δήλωση αυτή που προϊδεάζει για ακόμη πιο μαύρες μέρες για την Δυτική Μακεδονία, από όσο τα κυβερνητικά στελέχη μας προετοίμασαν.
Δεν θέλουμε να σχολιάσουμε τίποτε άλλο, θεωρώντας ότι είναι μέρος μιας επικοινωνιακής καταιγίδας που προσπαθεί να βαφτίσει τον κ. Μητσοτάκη ως υπέρμαχο της ριζοσπαστικής οικολογίας!
Αυτά, επειδή απουσιάζει οποιαδήποτε αναφορά σε κάπιο στρατηγικό σχέδιο δίκαιης μετάβασης σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, γεγονός που δημιουργεί προβληματισμούς για το μέλλον της περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας.
Η συγκεκριμένη δήλωση, που δεν συνοδεύεται από σαφές, κοστολογημένο και οριοθετημένο πρόγραμμα για τη σταδιακή και βιώσιμη μετάβαση, δεν αποτελεί βάση για την έναρξη οποιασδήποτε συζήτησης για τη νέα εποχή. Η κοινωνία της Κοζάνης περιμένει ικανοποιητικές απαντήσεις από την κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου