Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

Χατζηδάκης: Νομοσχέδιο τον Οκτώβριο για αλλαγές στη ΔΕΗ, κατάργηση NOME, πώληση των ΔΕΠΑ Υποδομών και Εμπορίας


Η ΔΕΗ θα πάψει να υπάγεται στο νόμο για τις ΔΕΚΟ, όσον αφορά τη διαδικασία προμηθειών, προσλήψεων κ.λπ., δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Κωστής Χατζηδάκης, ενώ επανέλαβε ότι θα υπάρξει πρόγραμμα στοχευμένων εθελούσιων εξόδων στην εταιρεία, με βάση τις ανάγκες που θα δημιουργηθούν. 


«Θα φέρουμε νόμο που θα απελευθερώνει τη ΔΕΗ από τον ζουρλομανδύα του νόμου περί ΔΕΚΟ. Χρειάζονται 2,5 χρόνια για προσλήψεις είναι τρέλα αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας. 

Ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι την άλλη εβδομάδα αναμένουμε την έκθεση του ορκωτού ελεγκτή της Ernst & Young για τη ΔΕΗ, και σε αυτή «ελπίζω πως θα αποτυπώνεται η προσπάθεια για την ανάταξη της εταιρείας».  

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι οι λιγνιτικές μονάδες θα ξεκινήσουν να κλείνουν πριν από το τέλος του α’ εξαμήνου του 2020, ενώ χαρακτήρισε ντροπή το μερίδιο 3% της αγοράς που κατέχει στις ΑΠΕ η ΔΕΗ.  Παράλληλα, θα προχωρήσουν η  ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και η μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ.

Υπάρχει απόφαση για ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ Υποδομών και της ΔΕΠΑ Εμπορία (στην οποία περιλαμβάνονται «πακέτο» η χονδρική και η λιανική) πρόσθεσε, αναγγέλλοντας σχετικό νομοσχέδιο για τη ΔΕΠΑ, τη ΔΕΗ και την κατάργηση των NOME, που θα κατατεθεί εντός του Οκτωβρίου.

Σε ότι αφορά την ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ είπε ότι σε συνεργασία με τους συμβούλους θα εξεταστούν όλες οι πιθανές λύσεις και ότι δεν είναι αληθές ότι έχει ληφθεί απόφαση για πώληση της συμμετοχής του Δημοσίου μέσω χρηματιστηρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου